Annons

Postproblemet löst i Finspång

Finspång Det blir ingen indragen brevbärning i Finspång. Nu har hyresvärden Amasten och Postnord kommit överens om hur postutdelningen ska kunna fortsätta.
Foto: Jakob Kindesjö
Det blir fortsatt brevutdelning till Amastens hyreshus i Finspång.

För några veckor sedan meddelade Postnord att de hotar att dra in brevutdelningen till hyresvärden Amastens cirka 700 lägenheter i Finspång. Orsaken var brister på bland annat brevinkast och belysning i trapphusen.

Bolaget ifrågasatte först kraven och kontaktade Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet för Postnords verksamhet. Men nu har parterna kommit överens. Amasten har lämnat in en plan till Postnord för hur de påtalade bristerna ska åtgärdas.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi kommer att montera cirka 200 postboxar i entréerna med start under nästa vecka. Det kommer inte göras överallt, på en del ställen kommer vi se över belysningen i trapphusen, förklarar Christopher Köhler, teknik- och projektchef på Amasten.

Enligt Amasten kommer inte investeringen att påverka hyrorna.

Annons

– Den enda skillnaden är att vissa får gå ner i entrén och hämta sin post, säger Christopher Köhler.

Läs ocksåHelle kunde inte ta sig till sin post – men nu får hon den i postlådan igen

Även Postnord är nöjda med de utlovade åtgärderna.

– Handlingsplanen som Amasten har lämnat in räcker, den är tillräcklig för oss, säger Christian Westerdahl, produktionsområdeschef för Postnord i Östergötland.

Annons
Läs också Helle riskerar att falla när Postnord flyttar brevlådor Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.