Annons

Premiär för försenad hemsida

Gotland ​Ungefär ett halvår försenad kunde Gotlandshems nya hemsida publiceras på torsdagen. En av de stora skillnaderna är hur bolagets bostadsområden presenteras.

​Vid 10-tiden på förmiddagen stängdes den gamla hemsidan ner och fyra timmar senare var den nya i gång.

– Det har gått väldigt bra. Vi har inte fått några telefonsamtal eller mejl om att det skulle vara problem. Det är nog ett gott tecken, säger Erik Waldener, IT-ansvarig hos kommunägda Gotlandshem.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Arbetet med att göra om hemsidan har pågått i ungefär ett år, vilket är betydligt längre tid än det var tänkt. Meningen var att den nya layouten skulle sjösättas redan i våras. Men vissa delar visade sig ta längre tid än beräknat att lösa.

– Vi har lagt ner en hel del jobb på presentationen av bostadsområdena. Bland annat har vi nu större bilder så att man lättare ska se hur det ser ut i verkligheten, säger Erik Waldener.

Annons

Det finns också information om hur lång kötid det har varit historiskt till lägenheter i olika områden så att man kan få en uppfattning om hur länge man måste vänta.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

Funktionerna ska utökas framöver. Bland annat ska det gå att göra felanmälan via webben.

– Tekniskt sett är den funktionen färdig men vi jobbar på hur vi ska få anmälningarna att ta rätt väg hos oss, så att de kommer till rätt ställe.

Annons

När Hem & Hyra talar med Erik Waldener har den nya hemsidan varit i gång i en dryg timme.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

– Under den tiden har vi haft mellan 300 och 400 besökare, säger han.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.