Annons

Premiär för Hyresgästens dag i Strängnäs

Södermanland På lördag arrangeras Hyresgästens dag för första gången i Strängnäs. Med bland annat ponnyridning, gycklare och ett dragspelsgäng från Eskilstuna hoppas arrangörerna kunna locka hyresgäster och andra till Ugglans park.
Foto: Monika Steczkó
På lördag går Hyresgästens dag av stapeln i Strängnäs.

Hyresgästens dag arrangeras av hyresgästföreningar runt om i landet på olika datum och brukar vara ett bra sätt att under lättsamma former dra uppmärksamhet till bostadsfrågor och Hyresgästföreningens verksamhet.

På lördag står Hyresgästföreningen i Strängnäs för första gången värd för en Hyresgästens dag.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– I höstas tänkte jag att vi måste göra något som gör att hyresgästerna får veta att vi finns i Strängnäs, säger Anders Brandt, ordförande i Hyresgästföreningen i Strängnäs.

Annons

Mellan klockan 11 och 16 bjuds det på barnaktiviteter som ponnyridning, hoppborg och ansiktsmålning i Ugglans park i centrala Strängnäs. Gycklare och dragspelsbandet Smebälgarna uppträder och de inbjudna gästerna Jonas Nygren, förbundschef för Hyresgästföreningen, och Helena Frisk, ordförande för region Mitt, kommer att prata.

Vanligtvis brukar kaffe och korv vara gratis på Hyresgästföreningens evenemang, men den här gången tar man betalt. Intäkterna går till ett välgörenhetsprojekt där läkare hjälper barn som fötts med gomspalt i Afrika.

Annons
Läs ocksåHyresvärdarna förlorar allt mer på tomma lägenheter – "Det här har vi varnat för länge"
Läs också Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.