Annons

Premiär för Hyresgästens dag i Strängnäs

Södermanland På lördag arrangeras Hyresgästens dag för första gången i Strängnäs. Med bland annat ponnyridning, gycklare och ett dragspelsgäng från Eskilstuna hoppas arrangörerna kunna locka hyresgäster och andra till Ugglans park.
Foto: Monika Steczkó
På lördag går Hyresgästens dag av stapeln i Strängnäs.

Hyresgästens dag arrangeras av hyresgästföreningar runt om i landet på olika datum och brukar vara ett bra sätt att under lättsamma former dra uppmärksamhet till bostadsfrågor och Hyresgästföreningens verksamhet.

På lördag står Hyresgästföreningen i Strängnäs för första gången värd för en Hyresgästens dag.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– I höstas tänkte jag att vi måste göra något som gör att hyresgästerna får veta att vi finns i Strängnäs, säger Anders Brandt, ordförande i Hyresgästföreningen i Strängnäs.

Annons

Mellan klockan 11 och 16 bjuds det på barnaktiviteter som ponnyridning, hoppborg och ansiktsmålning i Ugglans park i centrala Strängnäs. Gycklare och dragspelsbandet Smebälgarna uppträder och de inbjudna gästerna Jonas Nygren, förbundschef för Hyresgästföreningen, och Helena Frisk, ordförande för region Mitt, kommer att prata.

Vanligtvis brukar kaffe och korv vara gratis på Hyresgästföreningens evenemang, men den här gången tar man betalt. Intäkterna går till ett välgörenhetsprojekt där läkare hjälper barn som fötts med gomspalt i Afrika.

Annons
Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.
Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.