Annons

Privata fastighetsägare i Västerbotten vill höja hyrorna

Västerbotten ​De privata fastighetsägarna i Skellefteå, Norsjö och Malå vill höja hyrorna. Fastighetsägarna kräver mellan 2,5 och 5,7 procents höjning. Nu stundar förhandlingar med Hyresgästföreningen.

​Det är de fastighetsägare som är medlemmar i organisationen Fastighetsägarna Norrbygden som nu ställer krav på att få höja hyrorna.

I Skellefteå vill fastighetsägarna höja hyrorna mellan 2,5 och 5, 7 procent. Det är oklart vilka privata värdar som de olika höjningskraven omfattar. Dock kan konstateras att 5,7 procent är det i särklass högsta kravet så här långt i 2011-års hyresförhandlingar i Norr- och Västerbotten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I Malå ligger de privata värdarnas krav på 3,4 procent. Här har allmännyttan, Malåbostäder, krävt  3,01 procent.

Annons

I Norsjö ligger kravet på 3,5 procent.

I pressmeddelandet från fastighetsägarna står att läsa att hyresförhandlingarna väntas pågå under vintern. Dock är det oklart om förhandlingarna omfattar hela 2011 och från vilken månad hyresgästerna kan vänta en eventuell hyreshöjning.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider
Läs också Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.