Annons

Privata värdar kräver höjningar

Gävleborg ​De privata hyresvärdarna i Gävleborgs län har via Fastighetsägarna lämnat sina lokala hyreskrav. "De borde tagit med sänkta kostnader också", säger Annica Björsell, förhandlare på Hyresgästföreningen.

​De privata hyresvärdarna i Gävleborg har via sin organisation Fastighetsägarna Mellansverige presenterat sina hyreskrav för Hyresgästföreningen. De önskade hyreshöjningarna sträcker sig från 1,7 procent i Hudiksvalls kommun till 5,3 i Bollnäs kommun.

Det är första gången de privata värdarna yrkat sina hyreskrav i samlad form och Hyresgästföreningens förhandlare Annica Björsell i Gävle tycker inte att de tänkt helt rätt i sina yrkanden. Snarare har de fått anstränga sig för att hitta höjningsargument.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Fastighetsägarna hänvisar till att man behöver kompensation för de senaste årens taxehöjningar men de måste ju se till alla kostnader. De har ju haft minskade kostnader också, för räntor till exempel och det har de inte räknat med.

 

Annons
Fakta: Privatkrav i Gävleborg

Bollnäs            4,6-5,3 procent

Gävle                      3,8 procent

Hofors                    4,0 procent

Hudiksvall              1,7 procent

Ljusdal                   3,6 procent

Ovanåker               4,0 procent

Sandviken              4,0 procent

Söderhamn           3,5 procent

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.