Annons

Privaten i Borås vill höja hyran

Borås De privata fastighetsägarna i Borås vill höja hyrorna med upp till 5 procent nästa år. Kravet är både grundlöst och orealistiskt enligt Hyresgästföreningen.

Förhandlingarna mellan de privata hyresvärdarna i Borås (som är organiserade genom Fastighetsägarna) och Hyresgästföreningen startar inom kort. Kraven för de enskilda bolagen varierar. Snittet ligger på drygt 3,5 procent, de som kräver mest vill ha 5 procent mer.

Magnus Elsing leder Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation. Nivåer högt över andra prisökningar i samhället är inte realistiska tycker han. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Fastighetsägarna begär mycket större ökningar i år än vad förra årets avtal gav dem, trots att vi nu är på väg in i en kraftig lågkonjunktur med varselvåg efter varselvåg. Det verkar som om de tror att hyresgästernas resurser är obegränsade, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Förra året steg hyrorna för de privata bolagen i Borås med omkring två procent. 

Här kan du läsa hela listan över hyreskrav i Västra götaland.

Annons
Läs ocksåFörsta hyrorna avgjorda av skiljeman – resultatet: 5,3 procent i Göteborg27 000 hushåll hos privata hyresvärdar i Göteborg får höjd hyra efter beslut av en särskild skiljeman. Det är första gången som den nya tvistelösningen prövas i landet efter att lokala hyresförhandlingar kraschat på löpande band. Inom kort väntar ytterligare minst 117 000 hyresgäster på liknande besked.
Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Stor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.