HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Privaten i Borås vill höja hyran

Borås De privata fastighetsägarna i Borås vill höja hyrorna med upp till 5 procent nästa år. Kravet är både grundlöst och orealistiskt enligt Hyresgästföreningen.

Förhandlingarna mellan de privata hyresvärdarna i Borås (som är organiserade genom Fastighetsägarna) och Hyresgästföreningen startar inom kort. Kraven för de enskilda bolagen varierar. Snittet ligger på drygt 3,5 procent, de som kräver mest vill ha 5 procent mer.

Magnus Elsing leder Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation. Nivåer högt över andra prisökningar i samhället är inte realistiska tycker han. 

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

– Fastighetsägarna begär mycket större ökningar i år än vad förra årets avtal gav dem, trots att vi nu är på väg in i en kraftig lågkonjunktur med varselvåg efter varselvåg. Det verkar som om de tror att hyresgästernas resurser är obegränsade, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Förra året steg hyrorna för de privata bolagen i Borås med omkring två procent. 

Här kan du läsa hela listan över hyreskrav i Västra götaland.

Annons
Läs ocksåStor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll
Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.