HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Privatvärdar höjer hyran i Härryda och Lerum

Härryda Nu höjs hyran för närmare 700 hushåll hos privata hyresvärdar i Härryda och Lerum. Många av dem får betala flera månaders höjning i efterskott.

Årets förhandlingar mellan branschorganisationen Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen om hyrorna för närmare 700 hushåll hos privata fastighetsägare i Härryda och Lerum är nu avslutade.

I Lerum får hyresgästerna höjningar på mellan 1,5 och 2,8 procent. Det motsvarar upp till 140 kronor mer i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Läs ocksåLungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpenLungsjuka Anneli är fast i sin lägenhet hos Primula

I Härryda är spannet något kortare, mellan 1,7 och 2,6 procent.

Annons

För ungefär hälften av de aktuella fastigheterna höjs hyran retroaktivt från 1 januari i år. Det innebär att hyresgästerna får betala de första månadernas höjning i efterskott, fördelat på avierna för april, maj och juni.

För resterande fastigheter gäller hyreshöjningarna från och med april.

Annons
Läs ocksåMilitärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar

När förhandlingarna inleddes i höstas yrkade Fastighetsägarna från början på att få höja hyrorna med upp till 5 procent.

Läs också Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Stor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll Nya hyror hos Göteborgs privatvärdar klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.