Annons

Protesterna hjälpte inte – ja till säkerhetsdörrar

Halmstad Flera hyresgäster vill inte ha säkerhetsdörrar eller ett nytt elsystem som höjer deras hyra med 155 kronor i månaden. Men hyresnämnden ger bostadsbolaget rätt att köra över dem.

Det är det kommunala bostadsbolaget i Halmstad, HFAB, som i en del av en större renovering vill ersätta gamla dörrar med säkerhetsdörrar och installera ett nytt elsystem.

Eftersom flera av hyresgästerna sa nej, eller inte skrev på ett godkännande, gick HFAB till hyresnämnden i Göteborg. Från början var hyresgästerna 28 men när fallet väl togs upp återstod 16.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Nämnden har nu gett bostadsbolaget rätt, att trots protesterna, genomföra sina planer.

Annons

Hyresgästernas invändningar var bland annat att de gamla dörrarna fungerade bra, likaså elen, att bostadsbolaget borde stå för kostnaden och vissa sa att de skulle ha svårt att bo kvar om hyran höjdes.

Nämnden menade dock att det inte har framkommit något som talar för att HFAB:s planer är ”oskäliga” i lagens mening.

Läs ocksåGörans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenhetenBilden visar det nedfallna innertaket.

Det var i juli som värden vände sig till hyresnämnden: 28 hyresgäster i Halmstad nekar renovering

Annons
Läs också Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.