Annons

Regeringsrätten prövar inte Växjöförsäljning

Växjö En hyresgäst överklagade kommunfullmäktiges beslut att låta Växjöhem sälja 613 lägenheter till CA fastigheter. Han har gått via förvaltningsrätten och kammarrätten utan att få gehör för sin begäran om inhibition av beslutet. Nu har det tagit stopp i och med att regeringsrätten inte beviljar prövningstillstånd och arbetet med försäljningen kommer att gå vidare.Växjö kommuns moderbolag VKAB kommer att behandla ärendet på sitt styrelsemöte på torsdag den 19 augusti.
Växjöhems styrelseordförande Sven-Åke Fröderberg (C) är nöjd och tror att det kommer att bli mycket bra med en försäljning till CA fastigheter.
– I styrelsen har de från vänstersidan reserverat sig, men vi övriga är övertygade om att det är en mycket lyckad affär. Det är ett kompetent bolag och vi får in ytterligare en aktör i området, jag tror inte att det är till nackdel frö Växjöhem, säger han.
Då Växjöhem gick ut med försäljningen ställde de kvalitetskrav på att köparen.
– Vi vill inte se en som säljer om ett år, fastighetsförvaltning är långsiktighet. Utsagorna när vi pratar med dem (CA fastigheter) är helt och hållet en långsiktig förvaltning och vi hittar ingen som har klagomål på dem.
När det slutgiltiga beslutet om försäljningen är taget av VKAB kommer Växjöhem att erbjuda träffar där hyresgäster kan få ställa frågor om vad det innebär för dem.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Nytt underhållsavtal i Växjö Jamal hittar lösningarna mellan hyresgäst och hyresvärd Växjöhem riskerar skadestånd ”Växjöhem är okunniga” Växjöhem vill stoppa hyresgäststyrt underhåll

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.