Annons

Regionordförande: Vi ser uppdraget på olika sätt

Gävleborg Aros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist menar att han och arvodesgruppen ser på saker på olika sätt. Gruppen skulle inte gått ned på beloppsnivå.

Torbjörn Rönnkvist, ordförande i Region Aros-Gävle, säger som en kommentar till att arvodesgruppens förslag underkändes av regionstyrelsens AU att deras uppdrag inte var att gå ned på beloppsnivå utan att uppdraget handlade om att göra ett reglemente istället för de riktlinjer som hittills gällt.

Den nya gruppen som består av honom själv, Suzanne Jansson från Söderhamn, Gret-Lis Grönlund från Östhammar och Erik Netz från Västerås, ska nu arbeta fram ett system som ska göra det lättare att ha kontroll på om föreningar och regionstyrelse tar ut för mycket i arvoden. Redovisningen ska också ske så att man lätt kan se vad som är resor, vad som arvode och vad som är förlorad arbetsinkomst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– När man talar om arvode får man inte glömma att det till exempel i mitt fall mest handlar om ersättning för förlorad arbetsinkomst. När jag är på möte en heldag är 75 procent ersättning för de pengar jag förlorar och 25 procent är arvode, säger Torbjörn Rönnkvist.

Annons

Regionstyrelsen försöker lägga möten på helger så att de som arbetar inte behöver ta ledigt och det är något att ta efter eftersom det är ett bra sätt att minska kostnaderna, menar Torbjörn Rönnkvist.

Som svar på kritiken från arvodesgruppens medlemmar om att det finns en närighet bland Hyresgästföreningens förtroendevalda och att vissa engagerar bara sig för att få arvode säger Torbjörn Rönnkvist:

Annons
Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

– Jag engagerar mig inte för pengarna, jag blev övertalad att bli regionordförande och varje gång jag sitter på möte förlorar jag premie- och tjänstepension. Att jag förlorat så mycket i pension är ett av skälen till att jag tänker jobba tre år till, tills jag är 67 år.

Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Ny regionordförande i Aros-Gävle på plats efter dödsfallet Aros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist död i covid-19 Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.