Annons

Renovering dröjer i Niten

Norrköping Rikshems renovering av kvarteret Niten i Norrköping blir försenat. Först i höst kan arbetet vara i gång, vilket är mer än ett halvår senare än beräknat.

Hyresvärden Rikshem håller på att rusta upp flera av sina fastigheter i Norrköping. I stadsdelen Hageby ska totalt 349 lägenheter genomgå en totalrenovering, där i princip allt utom stommen byts ut. Samtidigt kommer hyrorna att gå upp med cirka 50 procent, enligt en överenskommelse med Hyresgästföreningen. 

Första renoveringsetappen drogs igång förra året med 54 lägenheter på Mamregatan. Nu i januari skulle etapp två påbörjas med totalt 135 lägenheter i kvarteret Niten. Men det arbetetet har ännu inte kommit igång.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi är inte klara i vårt förarbete. Det är en ganska stor entrepenad och det har tagit längre tid att komma i gång än vad vi hade räknat med. Nu siktar vi på att arbetet ska starta under hösten i stället, säger Fredrik Edlund, regionchef på Rikshem.

Annons

Enligt bolaget kommer det inte ske några förändringar i övrigt av de planerade renoveringarna, mer än att tidsplanen blir förskjuten. Samtidigt förbereder Rikshem för ytterligare renoveringar i Norrköping.

– Vi håller på med förstudier och tittar på rotrenoveringar av två fastigheter till. Det rör sig om 400-500 lägenheter som ska göras inom en femårsperiod, förklarar Fredrik Edlund.

Annons
Läs ocksåStadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökatOmrådespolisen Jonas Forssén i Klockaretorpet.

Vilka fastigheter det är som står näst på tur i renoveringskön är ännu inte klart.

Läs också Hageby får nya bostadskvarter Så har Hageby blivit tryggare Allt färre brott i utsatta områden Nattfotbollen vände trenden i Hageby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.