HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona

Mariestad Renoveringen av 102 lägenheter på Mariagatan i Mariestad skjuts på framtiden på grund av coronaviruset. "Ett rimligt beslut", säger hyresgästen Lars Molander.
Foto: Kajsa Wedberg/Lars Molander
På grund av coronapandemin får Lars Molander och de andra hyresgästerna på Mariagatan i Mariestad vänta på sin stamrenovering.

Tanken var att renoveringen av hyreshusen på Mariagatan i Mariestad skulle ha dragit igång i våras. Men på grund av coronapandemin blev det hela framflyttat till augusti. Nu blir det ingen renovering då heller.

– Vi har fått lappar om att renoveringen skjuts fram till åtminstone nästa år, säger hyresgästen Lars Molander, som är aktiv i Hyresgästföreningen .

Läs ocksåKonflikt om renovering i Kortedala – rädsla för hyreschock

Orsaken är coronaviruset. Att Mariehus inte kan garantera hyresgästernas säkerhet om hantverkare skulle behöva jobba i husen.

– Det är ett rimligt beslut. Det tror jag att de allra flesta som bor här håller med om. Det skulle ju vara väldigt svår att hålla distansen under en så omfattande renovering som det här handlar om, säger Lars Molander.

Husen ägs av det kommunala bostadsbolaget Mariehus. Totalt planeras en renovering av 600 lägenheter där de 102 lägenheterna på Mariagatan skulle vara först ut. När arbetet väl kommer igång ska det bli rotrenovering med byten av avlopp och vattenrör. Dessutom ska elen i husen bytas ut och dagens dörrar ersättas med säkerhetsdörrar. Arbetet beräknas pågå i tolv veckor.

Läs ocksåNy ägare rivstartar renovering av misskötta Härnösandshuset
Läs också Håller fast vid att det finns en uppgörelse ­- men det finns ingen Nästa års hyra: Förhandlarens stenhårda krav på värdarna Larm om olaglig asbesthantering - nu agerar Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.