Annons

Reser hem i år igen

Norrbotten Norrland har inte blivit mindre. Så även i år kommer Hyresgästföreningen att resa runt i regionen för att träffa medlemmar som bor långt bort från föreningens folkvalda och kontor.
Foto: Göran Lindh
I bland annat Kalix, bilden, landade förra årets Hemresa.

Hemresan kallas projektet som genomfördes första gången i fjol. Kort och gott för att det är just det Hyresgästföreningen handlar om; att alla ska ha rätt till ett bra hem till rimlig kostnad. Projektet skapades med tanke på att Hyresgästföreningen har hundratals medlemmar som bor på orter där det varken finns kontor eller folkvalda.
Precis som förra året inleds hemresan i början av september. Den 4 september i Pajala närmare bestämt. Representanter för både folkvalda och tjänstemän kommer sedan att åka till olika platser för att möta medlemmar och beslutsfattare. Sedan rullar husbilen omkring i hela regionen i ett par veckor.
Så här ser rutten ut i år:
Start Pajala 4/9
Jokkmokk 6/9
Storuman 7/9
Dorotea 8/9
Vilhelmina 9/9
Strömsund 11/9
Krokom 12/9
Sveg 13/9
Ånge 18/9
Stöde 18/9
Härnösand 19/9
Nordmaling 20/9 förmiddag
Avslut Vännäs 20/9 eftermiddag

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.