Annons

Resthyresgäster utestängs från information

Malmö ​Hyresgäster i fastigheten Malmgården känner sig utestängda från all information efter ombildningen. När bostadsrättsföreningen håller årsmöte är de som stannat kvar som hyresgäster inte välkomna.
Den 31 maj håller bostadsrättsföreningen Malmgården sitt nästa möte. På dagordningen står bland annat val av styrelse och årsredovisning. Enbart de som köpt sin lägenhet och är medlemmar i föreningen är välkomna till det nya mötet, enligt de lappar som satts upp i trapporna. 
 
− Det bäddar för missförstånd och ryktesspridning. Jag undrar hur vi som inte är medlemmar kan få insyn i vad som händer. Vi är naturligtvis intresserade av att få veta hur ekonomin ser ut för föreningen efter köpet, säger en av de boende i huset.
 
Att banken först inte ville godkänna köpet på grund av bristande uppslutning bland de boende har hon bara hört ryktesvägen  − det pratas mycket i trapphuset.
 
Hur informationen i framtiden ska skötas till hyresgästerna vet inte bostadsrättsföreningens ordförande, Filip Öhman. Han tycker dock inte att man från föreningens sida brustit i kommunikationen med dem som inte valt att köpa.
 
− Informationen har skötts på samma sätt till alla boende, både hyresgäster och bostadsrättsinnehavare har fått skriftlig information, säger han samtidigt som han bekräftar att de som valt att fortsätta hyra inte är inbjudna till bostadsrättsföreningens kommande möte. 
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande" Monica tvingades acceptera 700 000 för att flytta - BRF-värd blev mardröm: "Orkade inte längre" Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.