Annons

Rikshem köper Akeliushusen i Norrland

Haparanda Köpet av Akelius fastigheter i Östersund, Umeå och Haparanda omfattar inte mindre än 1 700 lägenheter. Rikshems andra jätteaffär i Norrland på kort tid.

Rikshem fortsätter att etablera sig i Norrland. Nu köper bolaget närmare 1 700 lägenheter av Akelius i Haparanda, Umeå och Östersund. Affären omfattar 47 bostadsfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.

I köpet ingår 968 lägenheter i Östersund, 574 i Umeå och 151 i Haparanda. Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter företaget verkar i.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi tror starkt på utvecklingen i Norrland och det är med glädje vi nu gör vår andra stora affär i de norra delarna av Sverige på mindre än ett halvår. De städer Rikshem nu går in i är intressanta ur tillväxtperspektiv och vi ser fram emot att vara med och utveckla dem, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Tidigare i år gjorde Rikshem sin första stora affär norr om Uppsala när företaget köpte cirka 1 600 lägenheter i Luleå från Lulebo och Luleå kommun.

Annons
Fakta: Fakta/Rikshem

Rikshem beskriver sig som ”den nationella allmännyttan” och en samarbetspartner till kommuner, landsting och statliga myndigheter..

Rikshem äger bostäder och samhällsfastigheter i hela landet.

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF.

Läs också Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.