HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Riksbyggen köper fastighet av allmännyttan – bygger bostadsrätter åt äldre

Sundsvall Riksbyggen förvärvar fastigheten Snedhörnet 1 på Dalgatan i Sundsvall av Mitthem. Planen är att bygga 35-40 seniorbostadsrätter inom Riksbyggens Bonum-koncept på fastigheten. Försäljningen planeras dra igång under 2021.

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över affären med Mitthem. Under lång tid har Riksbyggen letat efter en lämplig plats för att återuppta sitt bostadsbyggande i Sundsvall och nu får vi chansen att ta vårt populära Bonum-koncept till ett mycket bra läge i staden, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr, i ett pressmeddelande.

Lotta Björklund, vd för Sundsvalls allmännytta Mitthem, motiverar försäljningen med att bygget av bostäder för äldre kommer igång snabbare än det annars hade gjort. Eftersom Mitthem redan har flera andra planerade byggen på gång. Även om det nu blir bostadsrätter istället för hyresrätter.

Läs ocksåLång kö till nya trygghetsboendet - nu har Carl-Axel gått husesyn

– Mitthem har flera byggprojekt igång och planerar för ytterligare. Snedhörnet har länge legat långt fram i Mitthems planering. Genom den här försäljningen till Riksbyggen som snabbt kommer igång hjälper vi till att utveckla Sundsvall och möjliggöra för nybyggnation av boende för de lite äldre. Något som det finns ett stark önskan om från så väl målgruppen som Sundsvalls kommun, säger hon.

Riksbyggens Bonum-koncept är seniorbostadsrätter som vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

– Det finns behov av fler bostäder för seniorer i Sundsvall. Med fler seniorbostäder påverkas också flyttkedjorna i positiv riktning när till exempel villor som idag bebos av seniorer frigörs och blir tillgängliga för barnfamiljer eller andra som letar efter ett större boende, säger Lars Lundgren.

Läs ocksåNorrlands värdar får sämst betyg – men det finns undantag

De nya bostäderna kommer att byggas med högt ställda hållbarhetskrav, enligt Riksbyggen. Till exempel kommer byggnaderna att certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad.
Miljöbyggnad är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval.

Fakta: Riksbyggens Bonum-koncept

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.
Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man nyttjar dem.
Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen.
I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Källa: Riksbyggen

Läs också "I bästa fall har vi varit fångna i lägenheten när hissen stått still" Mitthem rensar portföljen - ytterligare fastighet till salu Tanumshede för litet för bostadsrätter - nybygge blev hyreshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.