HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rikshem köper Heimstadens lägenheter i Helsingborg

Nyheter Rikshem köper hela Heimstadens bestånd i Helsingborg. I nästa vecka byter 700 lägenheter ägare.

Lägenheterna ligger på Eneborg, Högaborg, Planteringen och Västergård och tas över av Rikshem på tisdag i nästa vecka.

Vad betyder det för hyresgästerna?
– Målsättningen är bland annat bättre service. Senast nu på fredag får hyresgästerna information i sina brevlådor. Kortsiktigt vill vi se över beståndet och få det att fungera på ett bra sätt, sedan se över vilka behov som finns att till exempel renovera, säger regionchef Ola Svensson.

Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

Han vill inte kommentera vad Rikshem har betalat för beståndet som består av 32 fastigheter. Köpet betyder att Rikshem nu fortsätter att expandera i Helsingborg.
– Vi tror på att fortsätta växa i Helsingborg. Vi har nu också en egen förvaltning på plats.
Rikshem har på senare tid bland annat köpt 700 lägenheter på Fredriksdal och har fram till nu haft cirka tusen lägenheter i Helsingborgsområdet.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att Rikshem är köpare av våra fastigheter. Vi ser Rikshem som en långsiktig ägare som kommer att ta väl hand om fastigheterna, säger Patrik Hall, VD vid Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen hade ingen förhandsinformation om försäljningen.
– Rikshem är relativt nya så vi vet ännu inte så mycket om dem. Så länge är vi optimistiska. Viktigt är nu att hyresgästerna informeras och att nya kontaktvägar etableras mellan hyresgästerna och den nya ägaren, säger Peter Olsén, förhandlare på Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Han kan konstatera att det finns ett visst upprustningsbehov i några att de aktuella fastigheterna. 

Annons

Läs mer om Rikshems planer i regionen här: Rikshem nu i Helsingborg – och planerar köpa mer

Läs också Rikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmälde Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.