HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rivning beslutad i Överum

Västervik De tre förfallna flerfamiljshusen på Svensbackevägen kommer att rivas. Det har kommunstyrelsen i Västervik beslutat.

Skadorna på de tre husen på Svensbackevägen i Överum är så omfattande att de inte går att reparera, bedömer kommunstyrelsen. Det gäller bland annat bärande element i fastigheterna. Därför ska byggnaderna jämnas med marken snarast möjligt.

 
Någon tidpunkt för rivningen är dock inte fastlagd. Den nuvarande fastighetsägaren, bolaget Framtidsboende i Överum AB, har försatts i konkurs på egen begäran men konkursen är formellt ännu inte avslutad. Först när den är det blir husen herrelösa, och faller i statens ägo.
 
Västerviks kommun ska nu räkna på vad det kostar att ta över husen och riva dem, och vem som ska få uppdraget. Man vill också undersöka möjligheten att dela rivningskostnaden med staten, vilket tidigare har skett i liknande fall på andra håll i landet.
 
Så snart husen formellt blir herrelösa ska kommunen också vidta åtgärder för att säkra området, som i dagsläget delvis utgör en fara för allmänheten. Bland annat behöver vissa områden hägnas in så att inte lekande barn kan skada sig.

Läs också Ödehus i Överum rivs sannolikt En halv miljon i vite för Svensbackes ägare Svensbackes ägare överklagar beslut om vite Fasader på Svensbacke riskerar att rasa Svensbackes ägare kan slippa vite

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.