Annons

Svensbackes ägare kan slippa vite

Västervik Ägaren till det övergivna och förfallna området Svensbacke i Överum kan klara sig undan vite. Detta sedan området åtminstone delvis snyggats till.

​– Jag var där och tittade för ett par veckor sedan. Ägaren har klippt gräs och buskar och städat bort krossat glas. Men samtidigt har det tillkommit lite nya saker. Bland annat har ett garagetak gått sönder, troligen av snötyngden i vintras.

Det säger Maria Ström, bygglovshandläggare på Västerviks kommun.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De tre husen, med sammanlagt 55 lägenheter, har stått tomma i tio år och förfallit. De flesta glasrutor är krossade och fönstren täcks av plywoodskivor. Ägaren, Framtidsboende i Överum AB med säte i Borås, har inte kunnat lämna något besked till kommunen om när husen ska göras i ordning. I fjol beslutade miljö- och byggnadsnämnden i Västervik att kräva ägaren på vite om sammanlagt 350 000 kronor om området inte snyggades till senast under våren.

– Det har uppenbarligen städats upp lite. Men om det är tillräckligt får nämnden ta ställning till, säger Maria Ström, som räknar med att miljö- och byggnadsnämnden tar upp ärendet på nytt efter sommaren.

Annons
Läs också Rivning beslutad i Överum Ödehus i Överum rivs sannolikt En halv miljon i vite för Svensbackes ägare Svensbackes ägare överklagar beslut om vite Fasader på Svensbacke riskerar att rasa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.