Annons

Rivningshus blir asylboende

Norrköping Huset har dömts ut som studentbostäder och ska rivas. Men i väntan på det blir Bollen i Norrköping asylboende. Det skriver Norrköpings Tidningar.

Att renovera Bollen intill Idrottsparken i centrala Norrköping skulle bli för dyrt, anser Hyresbostäder. Som Hem & Hyra tidigare berättat ska huset rivas och ersättas med nya studentlägenheter.

Men rivningsbeslutet har överklagats och huset kommer därför att stå kvar minst till 2016. Nu står det klart att Bollen fram till dess blir asylboende, sedan Migrationsverket efterfrågat fler bostäder i Norrköping.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det betyder att rum och lägenheter som anses vara i för dåligt skick för studenter godkänns som bostäder för asylsökande.

Annons

Enligt Norrköpings Tidningar räknar kommunalråd Lars Stjernkvist (S) med kritik.

”Men Bollen är betydligt bättre än de bostäder många asylsökande lever i i dag. Då måste man försöka hjälpa till så gott det går”, säger han till tidningen.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.
Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.