HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rivningshus blir asylboende

Norrköping Huset har dömts ut som studentbostäder och ska rivas. Men i väntan på det blir Bollen i Norrköping asylboende. Det skriver Norrköpings Tidningar.

Att renovera Bollen intill Idrottsparken i centrala Norrköping skulle bli för dyrt, anser Hyresbostäder. Som Hem & Hyra tidigare berättat ska huset rivas och ersättas med nya studentlägenheter.

Men rivningsbeslutet har överklagats och huset kommer därför att stå kvar minst till 2016. Nu står det klart att Bollen fram till dess blir asylboende, sedan Migrationsverket efterfrågat fler bostäder i Norrköping.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Det betyder att rum och lägenheter som anses vara i för dåligt skick för studenter godkänns som bostäder för asylsökande.

Enligt Norrköpings Tidningar räknar kommunalråd Lars Stjernkvist (S) med kritik.

”Men Bollen är betydligt bättre än de bostäder många asylsökande lever i i dag. Då måste man försöka hjälpa till så gott det går”, säger han till tidningen.

Läs ocksåInga miljoner till Bjarke efter att asylsökande förstört hyreshus: “Får vara nöjd”
Läs också Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Migrationsverket gick bet – nu väntar miljonkrav för skador från asylsökande Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.