HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rörelsehindrade fick inte följa med på bussutflykt

Kristianstad ”Ej rörelsehindrade”. Så stod det på lappen där den lokala hyresgästföreningen informerade om en bussutflykt. ”Oerhört olyckligt” kommenterar regionchef Jan Olof Sandén.

En anonym kvinna som Kristianstadbladet har pratat har reagerat starkt och säger till tidningen att det är ”ett nedtryckande av en i samhället redan utsatt grupp”. Att rörelsehindrade inte får följa med ska ha stått vid två tillfällen på lappar uppsatta i ABK:s trappuppgångar.

Hem & Hyra har inte fått tag på Kristianstadföreningens ordförande. I Kristianstadbladet hänvisar hon bland annat till att det är dyrt med handikappanpassade bussar.  Regionchef Jan Olof Sandén säger att det är ”oerhört olyckligt” det som skett.

Läs ocksåLungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpenLungsjuka Anneli är fast i sin lägenhet hos Primula

– Det är ett beklagligt misstag och ett fel sätt att lösa ett praktiskt problem på. Rätt sätt hade varit att fixa det som behövdes, till exempel en handikappanpassad buss, oavsett kostnaden, säger han.

Nu ska Hyresgästföreningen förtydliga vad som gäller.

– Vi kommer att informera alla lokala hyresgästföreningar om hur viktigt det är att ordna aktiviteter som alla kan vara med på. Vet man att det finns vissa behov ska man ta hänsyn till det, säger Jan Olof Sandén.

Läs ocksåHyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemangMichel Rowiński, porträttbild, i glasögon och halsduk. I bakgrunden till vänster syns ett höghus. Han står under en pergola. Michel har blivit suspenderad från sina förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen.
Läs också Så blev pisstunneln en selfiedröm Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel" Återbrukstrenden tar sig nya uttryck

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.