Annons

Rörelsehindrade fick inte följa med på bussutflykt

Kristianstad ”Ej rörelsehindrade”. Så stod det på lappen där den lokala hyresgästföreningen informerade om en bussutflykt. ”Oerhört olyckligt” kommenterar regionchef Jan Olof Sandén.

En anonym kvinna som Kristianstadbladet har pratat har reagerat starkt och säger till tidningen att det är ”ett nedtryckande av en i samhället redan utsatt grupp”. Att rörelsehindrade inte får följa med ska ha stått vid två tillfällen på lappar uppsatta i ABK:s trappuppgångar.

Hem & Hyra har inte fått tag på Kristianstadföreningens ordförande. I Kristianstadbladet hänvisar hon bland annat till att det är dyrt med handikappanpassade bussar.  Regionchef Jan Olof Sandén säger att det är ”oerhört olyckligt” det som skett.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ett beklagligt misstag och ett fel sätt att lösa ett praktiskt problem på. Rätt sätt hade varit att fixa det som behövdes, till exempel en handikappanpassad buss, oavsett kostnaden, säger han.

Annons

Nu ska Hyresgästföreningen förtydliga vad som gäller.

– Vi kommer att informera alla lokala hyresgästföreningar om hur viktigt det är att ordna aktiviteter som alla kan vara med på. Vet man att det finns vissa behov ska man ta hänsyn till det, säger Jan Olof Sandén.

Annons
Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.
Läs också Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Annika blev fångad bakom porten – efter två månader backar hyresvärden Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.