HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Roslagsbostäders hyror klara

Uppsala Hyresförhandlingarna var nära att stranda men till slut lyckades parterna komma överens. Den 1 mars höjs hyrorna med i snitt 0,65 procent.

Efter utdragna förhandlingar har Hyresgästföreningen och Roslagsbostäder lyckats komma överens om 2017 års hyror.
Hyresgästföreningen tyckte inte att Roslagsbostäder behövde höja hyrorna över huvud taget, eftersom bolaget gick med överskott 2016.

Roslagsbostäder å sin sida behöver få in ökade intäkter för att ha råd med fastighetsunderhåll som man planerar under 2017, något som Hyresgästföreningen stöder.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Hyresgästföreningen ställer sig dock tveksamma till att alla planerade åtgärder hinns med under året. Därför har parterna kommit överens om att man ska träffas flera gånger under 2017 för att stämma av hur det går med underhållsarbetet, både ekonomiskt och praktiskt.

Annons

Hyreshöjningen gäller från den 1 mars, och det blir ingen retroaktiv höjning för januari och februari.

– Förhandlingarna har varit ovanligt segdragna och vi är inte helt nöjda, men bedömer att en prövning i hyresmarknadskommittén inte hade gett oss ett bättre utfall. Istället hade hyresgästerna fått leva i ovisshet under ytterligare en period och risken hade varit avsevärd att vi då fått en retroaktiv höjning, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.