Annons

Rotade bland trosor och stal tv-apparaten

Nyheter Hyresgästen var borta. Då tömde fastighetsförvaltaren lägenheten på värdesaker – och gick igenom hennes smutsiga trosor. Nu döms den kriminellt belastade mannen i hovrätten.

När den unga kvinnan efter ett kortare uppehåll återvände till lägenheten öster om Skövde märkte hon direkt att något var fel. Hennes tillhörigheter låg huller om buller och både lådor samt väskor hade blivit vårdslöst genomsökta. Ett par av hennes smutsiga trosor hade plockats upp ur smutstvätten och låg nu slängda vid dörren.

Därtill saknades bland annat två tv-apparater, en dvd-spelare, högtalarsystemet samt datorn.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När det stod klart att det var förvaltaren till huset som låg bakom det ovälkomna besöket överlämnade kvinnan ärendet åt domstol.

Fastighetsförvaltaren anser sig dock ha en giltig förklaring till sitt agerande. Eftersom kvinnan inte hade betalat hyran för den aktuella månaden drog han slutsatsen att hon helt sonika bestämt sig för att flytta och att lägenheten därför var övergiven.

Annons

Kvinnan påpekar i sin tur att hon sedan tidigare fått tillåtelse att betala hyran i efterskott och att hon varken meddelat honom om flytt eller lämnat tillbaka sina nycklar.

Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.

Hovrätten dömer nu den 46-årige mannen för hemfridsbrott samt egenmäktigt förfarande i kombination. Hovrätten bestämmer även att han ska betala ett skadestånd på 8 000 kronor till kvinnan.

Möjligen var fastighetsförvaltarens trovärdighet solkad redan på förhand. I samband med att det aktuella brottet i fjol togs upp i tingsrätten dömdes han för tre andra illgärningar. En av dem var av snarlik karaktär, där han med nyckel tagit sig in hos en hyresgäst och länsat lägenheten på ägodelar värda över 40 000 kronor.

De övriga två åtalspunkterna gällde misshandel av en hyresgäst i samband med en besiktning samt våld mot tjänsteman, då han angripit en kontrollant med sparkar och slag i samband med en biljettkontroll på bussen.

Annons
Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

I dessa tre fall fällde tingsrätten mannen på samtliga punkter och tilldömde honom tre månader i fängelse.  

Bara några år tidigare avtjänade fastighetsförvaltaren även ett fängelsestraff för misshandel.

Läs också Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Bytte lägenhet med dottern men flyttade aldrig in – räddas i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.