HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rotade bland trosor och stal tv-apparaten

Nyheter Hyresgästen var borta. Då tömde fastighetsförvaltaren lägenheten på värdesaker – och gick igenom hennes smutsiga trosor. Nu döms den kriminellt belastade mannen i hovrätten.

När den unga kvinnan efter ett kortare uppehåll återvände till lägenheten öster om Skövde märkte hon direkt att något var fel. Hennes tillhörigheter låg huller om buller och både lådor samt väskor hade blivit vårdslöst genomsökta. Ett par av hennes smutsiga trosor hade plockats upp ur smutstvätten och låg nu slängda vid dörren.

Därtill saknades bland annat två tv-apparater, en dvd-spelare, högtalarsystemet samt datorn.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

När det stod klart att det var förvaltaren till huset som låg bakom det ovälkomna besöket överlämnade kvinnan ärendet åt domstol.

Fastighetsförvaltaren anser sig dock ha en giltig förklaring till sitt agerande. Eftersom kvinnan inte hade betalat hyran för den aktuella månaden drog han slutsatsen att hon helt sonika bestämt sig för att flytta och att lägenheten därför var övergiven.

Kvinnan påpekar i sin tur att hon sedan tidigare fått tillåtelse att betala hyran i efterskott och att hon varken meddelat honom om flytt eller lämnat tillbaka sina nycklar.

Läs ocksåKvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Hovrätten dömer nu den 46-årige mannen för hemfridsbrott samt egenmäktigt förfarande i kombination. Hovrätten bestämmer även att han ska betala ett skadestånd på 8 000 kronor till kvinnan.

Möjligen var fastighetsförvaltarens trovärdighet solkad redan på förhand. I samband med att det aktuella brottet i fjol togs upp i tingsrätten dömdes han för tre andra illgärningar. En av dem var av snarlik karaktär, där han med nyckel tagit sig in hos en hyresgäst och länsat lägenheten på ägodelar värda över 40 000 kronor.

De övriga två åtalspunkterna gällde misshandel av en hyresgäst i samband med en besiktning samt våld mot tjänsteman, då han angripit en kontrollant med sparkar och slag i samband med en biljettkontroll på bussen.

Läs ocksåKastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

I dessa tre fall fällde tingsrätten mannen på samtliga punkter och tilldömde honom tre månader i fängelse.  

Bara några år tidigare avtjänade fastighetsförvaltaren även ett fängelsestraff för misshandel.

Läs också Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.