Annons

Så engagerar sig hyresgästerna på Facebook

Helsingborg ​Glöm demonstrationståg i regn, långa möten och tunga styrelseuppdrag. Den moderna hyresgästen organiserar sig på nätet. När Hanna Candell behövde ny bostad startade hon en grupp på Facebook.

​Om man vill veta vilka frågor som engagerar hyresgäster ger grupperna på Facebook en fingervisning. Eller vad sägs om ”Förbjud sopor i trappuppgången”, ”Hemska andrahandshyresgäster”, ”Nej till ombildning” och ”Låt mig betala för det jag förbrukar”?

Annons
 
Den hetaste frågan är kanske jakten på en ledig lägenhet. När Hanna Candell behövde en ny bostad för ett år sedan saknade hon ett forum som hjälpte människor att hitta en bostad och startade gruppen ”Lägenhet i Helsingborg”.
– Nackdelen med Blocket är att avsändaren är hemlig. Använder man Facebook utnyttjar man sitt kontaktnät och sina vänners vänner. Det känns tryggare, säger Hanna Candell.
Hur många som fått lägenhet på det här sättet vet hon inte. Men hennes egen lägenhetsjakt slutade lyckligt.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Falsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyra Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Mattias fixade nytt kontrakt åt sin hyresgäst: "svärmorsdröm för hyresvärdar" Varningen – så mycket dyrare kan det bli om marknadshyra införs Fler vill ha ombildning – fyra av tio skulle tacka ja till att köpa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.