Annons

Så fixar du lekplatsen – grannarna gick samman

Tranemo ​Från idé till verklighet. Nu finns en ny gårdsplats för såväl gammal som ung.

​Inspiration från en artikel i Hem & Hyra om hur man kan starta en arbetsgrupp och få stöd för sina idéer blev startskottet.

– Jag ringde Hyresgästföreningen som gav värdefulla tips om hur jag kunde gå vidare, säger Jenny Rydin, initiativtagare.
Därefter kontaktade hon några grannar och tillsammans bestämde de sig för att fråga vad hyresgästerna vill med gården.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En lista med önskemål lämnades sedan till värden Tranemo Bostäder som såg till att de flesta fick sina behov tillgodosedda.

Annons

Nu finns en stenbelagd yta med sittmöbler för sommarens grillkvällar. Runt flaggstången lyser färgglada blommor. Och så barnens förtjusning – en stor lekplats med rutschkana, gungor och sandlåda.

– Det är skitkul att se att en idé går att genomföra, säger Jenny Rydin.
– Ja och alla fick något men alla fick inte allt, säger Lirije Jashari.
Kvar på önskelistan finns nu fler bord och sittplatser.

Annons
Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.
Läs också Kattoaletten blev en ny picknickplats I Landskrona tar hyresgästerna leken på allvar Mötesplats för generationer invigd i Färgelanda I Sagoparken möts hyresgäster och villaägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.