Annons

Så här svarar värdarna om svarta kontrakt

Östergötland Hem & Hyra har pratat med några av länets hyresvärdar om det förekommer otillåten andrahandsuthyrning, och i så fall hur vanligt det är.
Roger Ekström, Lundbergs.

Lundbergs:
Ja, vi kan se att det har ökat. Men vi upplever än så länge inte det som ett problem. När vi påtalat det för hyresgästen så har det upphört.
Roger Ekström, vice vd


Azra Durakovic, Victoria Park. Foto: Alex Ljungdahl

Victoria Park:
Ja, det är ett stort problem, absolut. När vi gör en åtgärd så brukar det lugna ner sig ett tag. Man måste arbeta med det hela tiden. Samtidigt är det svårt att upptäcka, de som tjänar pengar på det vet hur de ska dölja det.
Azra Durakovic, regionchef

Annons

Fredrik Noaksson, Boxholmshus.

Boxholmshus:
Ja, vi har haft sådana ärenden. Det rör sig om ett par stycken om året. Jag kan inte säga om det har ökat, vi har så få fall. Men ibland misstänker vi att det förekommer utan att veta säkert. Vi har inte sagt upp någon hyresgäst på grund av detta, utan det har ordnat sig när vi pratat med dem.
Fredrik Noaksson, vd

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hundratals lägenheter i Östergötland hyrs ut svart Platen lät kontrollera 5 200 adresser Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.