HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Så laddar tomten inför julen

Bjuv Klas Pålsson är inte bara förtroendevald, han är tomte också. Trots att tomtedräkten hänger i garderoben och krokusen blommar i rabatten är förberedelserna inför jul i full gång.
Foto: Anna Hultberg
Un­der 45 mi­nuter tar bar­be­ra­ren hand om Klas Påls­sons tom­te­skägg. När julen närmar sig är skägget i toppform, då räcker det med att han visar sig i kvarteret för att barnen ska bli lugna.

Varför besöker du barberaren, rakar du av dig skägget när julen är över?
– Jag fick en behandling i julklapp av mina döttrar. Jag vill behålla längden så jag ska bara putsa till det lite.

Så det här är i själva verket en uppladdning inför nästa jul?
– Det skulle man kunna säga. Jag ska försöka krulla skägget nästa jul. Tomten brukar ju ha lite lockigt skägg men mitt är tyvärr rakt. Eftersom det kräver mer längd ska jag försöka få skägg ner till magen. Jag kommer antagligen ansa lite igen i augusti och sedan får det växa fritt fram till jul så att det hinner bli lite vildvuxet.

Läs ocksåMadeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar”Madeleine Clintelöf sitter i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i norra Skåne.

Hur länge har du sett ut som tomten?
– Det började på nyårsdagen för fem år sedan. Jag skulle gå på fest men valde att inte raka mig. Mitt vita skägg blev populärt och jag bestämde mig för att även låta håret växa. Sedan började jag få kommentarer från folk att jag var väldigt lik tomten. Barnen frågade om jag var den riktiga tomten och ännu mer inspirerad blev jag.

Annons

Blir du någonsin trött på julen?
– Nej, det blir jag inte. Jag saknar den alltid när den är över. Det var så roligt i julas. En dag tog jag på mig min tomtedräkt och åkte till Väla. När jag klev in i butikerna sken alla som solar. När jag sedan åt lunch på Ikea fick jag knappt ro att äta min mat för alla barn som kom fram och ville prata. Jag fick ta emot önskelistor och svara på frågor. Det fina är att jag är helt naturlig. Ingen mask eller konstgjort skägg behövs.

Får du reaktioner på ditt utseende även nu när julen är över?
– Ja, det får jag, både av barn och vuxna. Medelålderskvinnor brukar bli förtjusta medan medelåldersmän kan ha lite mindre trevliga kommentarer. Jag tror mest att det handlar om avundsjuka och att de också skulle vilja ha ett stort skägg om de hade kunnat. Men det spelar ingen roll. Jag gör det här för barnen. Att få se deras glädje är fantastiskt. Jag låtsas som ingenting när jag ser deras stora förvånade ögon men inuti skrattar jag.

Annons
Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Har du nytta av ditt utseende i ditt engagemang för Hyresgästföreningen?
– När det närmar sig jul och jag visar mig i kvarteret vågar inte barnen hitta på något bus.

Fakta: Klas Pålsson

Aktuell som: Vice ordförande i Ekebys lokala hyresgästförening. Även känd som Ekebys egen tomte.
Bästa tomteskäggstips: Det är bara att låta skägget växa. Ett tomteskägg ska vara vildvuxet. Sedan måste det ju vara vitt, det är ju tyvärr inte lika lätt att ordna.
Letar efter: Varma tomtekläder och en tomterock med innerficka.

Läs också Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Anklagades för rasism – nu lämnar han alla förtroendeuppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.