Annons

Så många vill bli vd för Kindahus

Kinda 26 personer har sökt jobbet som Kindahus nya vd efter Per Cedervall. Stiftelsens styrelseordförande ser gärna att jobbet går till en kvinna.

Som Hem & Hyra tidigare berättat har Per Cedervall meddelat att han vill sluta som vd för kommunala Stiftelsen Kindahus. Arbetet med att hitta hans efterträdare inleddes efter semesterperioden och ansökningstiden gick ut 30 augusti.

– Vi fick fler ansökningar än vi räknat med, 26 stycken, säger Lars Wiström (M), ordförande för Kindahus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag leds inte ett enda av länets kommunala bostadsbolag och bostadsstiftelser av en kvinnlig vd. Men det kan bli ändring på det.

– Jag har det inte framför mig just nu, men det var tre eller möjligen fyra kvinnor bland de sökande. En av dem finns bland de fem som vi kallar till intervju i första skedet, säger Lars Wiström.

Annons

Han säger att han personligen hoppas kunna rekrytera en kvinna till posten, men att kvalifikationer ändå väger tyngre än kön vid urvalet.

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

De sökande som finns kvar i urvalsprocessen har en blandad bakgrund. Lars Wiström anser att dokumenterat goda ledaregenskaper är viktigare än till exempel tidigare erfarenheter från just fastighetsbranschen.

– Vi söker någon som har en bra utbildning i botten och man bör också vara duktig på ekonomi.

Annons

Enligt Lars Wiström är det för tidigt att säga när rekryteringsprocessen kan vara klar. Per Cedervall har gjort klart att han kan tänka sig att stanna till 30 april nästa år om så krävs för att vd-bytet ska fungera smidigt.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.
Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats P-platser missbrukades - nu tvingas hyresgästerna betala De adopterar för ett vackrare bostadsområde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.