Annons

Sandvikenhus gläds åt intresset för Dalslänningen

Sandviken Om ett år är de nya lägenheterna i Dalslänningen klara. Det stora intresset för huset med de påbyggda våningarna gläder Sandvikenhus.
Sandvikenhus vill höja hyran när hissar installeras på Barrsätragatan 33. Foto: LENA MATTSSON

Renoveringen av kvarteret Dalslänningen har som Hem & Hyra berättat i ett flertal artiklar stötts och blötts i många omgångar. Till slut kom kommunala Sandvikenhus överens med Hyresgästföreningen om en lösning där de tre husen på Barrsätragatan 29, 31 och 33 rustas på olika sätt.

Det är till de nya våningar på Barrsätragatan 31 som intresset är stort, till och med större än vad bostadsbolaget hoppats på. 46 personer har anmält intresse för de totalt 60 nya lägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vårt mål var 36 intresserade i juni så det här känns oerhört bra, säger Sandvikenhus vd Patrick Skoglund i ett pressmeddelande.

Annons

Målgruppen för Dalslänningen är fyrtiotalister som sålt sina hus. Hyrorna ligger i dag en bra bit över Sandvikenhus övriga lägenheter, den billigaste ettan kostar 4 795 kronor och den dyraste trean 8 750 kronor i månaden. När det blir inflyttning nästa år kommer 1213 års hyreshöjning dessutom till.

– Vi ska bygga upp känslan av ett fräscht, centralt och modernt boende. Det ska andas tillgänglighet men också knyta an till att det är ett 60-talshus som är omgjort, säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus i pressmeddelandet.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Barrsätragatan 29 kommer att få standardhöjningar som renoverade balkonger och helkaklade badrum men vad som ska hända med Barrsätragatan 33 är ännu inte klart.

Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.