Annons

Sandvikenhus vill ha 3,5 procent mer

Sandviken ​Sandvikenhus vill höja hyrorna med 3,5 procent nästa år. Det är ett bud som Hyresgästföreningens förhandlare just nu inte har så mycket att invända mot.

​Efter många turer runt kvarteret Dalslänningen och slutligen en överenskommelse med tre olika delar, har nu Sandvikenhus och Hyresgästföreningens förhandlare träffats en första gång för att förhandla om hyrorna för 2012.

Sandvikenhus vill höja hyrorna med 3,5 procent.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är vad vi behöver för att få ruljangsen att gå ihop. Det är ett mycket, mycket rimligt krav tycker vi, säger företagets styrelseordförande Håkan Bengtsson.

Annons

Hyresgästföreningens förhandlare har i nuläget inte så mycket att invända mot budet, bland annat med hänvisning till inflationen som nyligen beräknats till 3,2 procent.

Hyresgästföreningens medlemmar i Sandviken kommer via brev att få mer information om hur förhandlingarna fortlöper.

Annons
Läs ocksåHyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende"Henrik From på Hyresgästföreningen tycker att hyresvärdarna, som försöker få upp hyran retroaktivt från april, agerar fult.
Läs också Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.