Annons

“Sanitär katastrof” i vanvårdad lägenhet

Malmö Stanken sprider sig i huset och grannarna är oroliga. Kvinnan har fått flera uppmaningar om att städa sin lägenhet.  Nu har värden fått nog och lämnat över frågan till domstolen.
Hyresnämndens bilder från lägenheten.

Fastighetsägaren målar upp bilden av en bostad i ett miserabelt tillstånd med grannar som är rädda för att ohyra ska sprida sig vidare i fastigheten. Huset ägs av en privat värd och ligger i Tomelilla kommun. Kvinnan ska ha fått upprepade hembesök under de två senaste åren och uppmaningar om att sätta stopp för förfallet men utan att ha reagerat. Detta framgår av hyresvärdens ansökan till hyresnämnden.

Fastighetsägaren beskriver lägenheten som en “sanitär katastrof” och kräver nu att kvinnan ska flytta. Stanken ska vara så påtaglig att en av de anställda kräktes vid en av inspektionerna. Toalettstolen ska ha gått sönder men använts ändå. Bilder från hemmet visar en lägenhet fylld av sopor och prylar.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Hyresnämndens bilder från bostaden.

Hyresavtalet sades upp i slutet av sommaren och det motiverades med vanvård. I samband med detta besökte även länsstyrelsen adressen tillsammans med polisen för undersöka levnadsvillkoren för två hundar och en kanin som bodde i lägenheten. Efter besöket fattade länsstyrelsen beslut om att djuren skulle omhändertas eftersom de levde i “oacceptabla och ohygieniska miljöer”

Målet som rör uppsägningen avgörs under hösten. Det är oklart hur kvinnan ställer sig till värdens uppgifter.

Annons
Läs också Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Totalförstörd lägenhet spred extrem stank – hyresgäst lagade mat i badrummet Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.