HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Säter vill bygga nytt

Dalarna Säterbostäder vill bygga 24 nya lägenheter i Gustafs. Går allt enligt planerna ska de vara inflyttningsklara våren 2014.

Lägenheterna kommer att bli små, treoerna blir mellan 63 och 65 kvadratmeter, för att byggkostnaderna och därmed hyrorna ska bli lägre.

– Vi är ännu bara i projekteringsfasen och stadsplanen är inte klar än men vi hoppas kunna börja bygga nästa höst, säger ordförande i Säterbostäders styrelse Torbjörn Orr.

Annons
Läs ocksåHär ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheterHedda Tråcklare bor i det nybyggda kvarteret Kalmarporten i stadsdelen Snurrom. Bilden visar det hyreshus hon bor i.

Lägenheterna byggs i fyra trähus som ska smälta in i miljön i området Storhaga i Gustafs där Säterbostäder redan har ett par fastigheter. 

Annons
Läs också Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Miljonvinst men Helsingborgshem slår av rejält på byggtakten Minskat intresse bland kommunpolitiker att bygga mer Trettiotal nya lägenheter planeras på grönyta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.