Annons

Trettiotal nya lägenheter planeras på grönyta

Kalmar Ett företag ansöker hos kommunen om att få bygga 25-30 bostäder - som kan bli hyresrätter.

Det handlar om ett litet oanvänt grönområde mellan husen på Örtagårdsvägen och en cykelväg som gränsar mot kvarteren med adress Trollbackevägen i Kalmar. Det skriver tidningen Barometern.

Enligt tidningen har företaget I am home ansökt om markanvisning hos kommunen. Företaget vill att detaljplanen för området ändras och sedan vill företaget köpa marken.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt en skiss som tagits fram planeras uppåt 30 lägenheter att byggas på platsen. Enligt företagets vd planeras initialt bostadsrätter, men det kan mycket väl bli att hyresrätter istället.

Annons

Om allt klaffar bör bygget vara igång inom några år, skriver Barometern.

 

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.