HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sätt guldkant på ditt bostadsområde!

Gävleborg I ett bostadsområde på Vallby i Västerås fixade hyresgästerna en grillplats och en kvartersfest för pengar från hyresvärden. Det kan du också göra!
Foto: Monika Steczkó
Tuula Peltonen, Gabriella Karlsson och Katariina Andersson sökte och fick pengar för att göra området finare.

Till för ett år sedan hände inte så mycket i bostadsområdet Enkelstugevägen-Förstugevägen på Vallby. Men sedan bildade några hyresgäster en arbetsgrupp och nu har området fått en fin grillplats. Den invigdes i juni med en fest med massor av aktiviteter för alla som bor i området.

–Vi ville göra något trevligt för dem som bor här, för att öka sammanhållningen. Vallby har ju tyvärr inte det bästa ryktet, säger Katariina Andersson, en av sju personer som engagerat sig i arbetsgruppen.
Den nya grillplatsen kostade runt 20 000 kronor och betalades direkt av hyresvärden Ikano.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

Utöver det har arbetsgruppen lyckats få loss 5 000 kronor från hyresvärden i fritidsmedel. De pengarna räcker till ytterligare en kvartersfest som arbetsgruppen har på gång i december. Men planerna stannar inte där:
–Vi har en till liknande tråkig grusplan i bostadsområdet. Där hoppas vi kunna få en lekplats för de mindre barnen nästa år. Sakta men säkert vill vi göra området finare, säger Katariina Andersson.

Tanken med fritidsmedel är att pengarna ska användas till lokala aktiviteter och öka trivseln i området.
Maria Borg, chef för projekt- och organisationsenheten i region Aros-Gävle, uppmanar alla att framföra sina idéer.
–För den som vill engagera sig i sitt område finns det otroliga möjligheter.

Fakta: Pengar att söka

Alla kommunala bostadsbolag och allt fler privata avsätter pengar till fritidsmedel.  Om det saknas en lokal hyresgästförening kan hyresgäster kontakta Hyresgästföreningen för att få hjälp med att starta lokal verksamhet i sitt bostadsområde.

Läs också Hyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstäderna Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Här håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.