Annons

Sebastian nobbas ersättning för mögelskador

Södertälje Trygg-Hansa vägrar ersätta Sebastian Grönfors för mögelskador i lägenheten. Nu kräver han pengarna av hyresvärden Telge Bostäder.

Men Telge Bostäder tänker inte ge Sebastian Grönfors de 12 000 kronor som han begärt.

– Vi går på Trygg-Hansas linje och de tycker inte han har rätt till ersättning, säger Janette Jardefalk chef för Förvaltning på Telge Bostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trygg-Hansa hävdar i sitt beslut att en luftventil i klädkammaren var stängd och att detta gör att all fukt inte transporteras bort. Försäkringsbolaget hävdar att problemen har pågått länge innan Telge Bostäder fick reda på det och därför inte kunnat rätta till felet innan mögelskadorna uppstod.

Annons

Sebastian Grönfors hävdar att han anmält fuktproblemen tidigare och att ventilen inte var stängd.

– En stängd ventil hade ändå aldrig orsakat mögelskadorna. Jag kommer gå vidare med det här, vi har inte gjort något fel. Jag har papper som visar att ventilationen inte fungerar.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Janette Jardefalk medger att de haft ventilationsproblem i huset

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.