Annons

Sekretess runt värdering

Gävle Varken Gavlegårdarna eller Gävle kommun anser att det värderingsutlåtande som gjorts av Läkeroltomten ska vara offentligt. Handlingen har sekretessbelagts.
Gävle kommun och Gavlegårdarna har båda valt att sekretessbelägga större delen av det värderingsutlåtande om Läkeroltomten som nu är klart. Foto: LENA MATTSSON

Hem & Hyra begärde i förra veckan ut handlingen både från det kommunala bostadsföretaget och kommunens diarium men nekades tillgång till hela utlåtandet då delar av det belagts med sekretess. Gävle kommun har dolt cirka en tredjedel av materialet och det som är offentligt innehåller varken åsikter eller summor med undantag av en lista på tidigare inteckningar.

Gavlegårdarna köpte tomten 2014 för 53 miljoner kronor. Tanken var att 600 bostäder skulle byggas mellan 2018-2019. Allianspartierna, som har den politiska makten i Gävle, vill nu att privata bostadsföretag hellre än det kommunala ska få äga och bebygga den så kallade Läkeroltomten på Brynäs. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Frågan kommer att avgöras av kommunfullmäktige senare i höst.

Annons
Läs också Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.