Annons

Sexklubb stängs efter protest

Norrmalm Det var stökigt i trappuppgången och på gatan. Hyresgäster fick byta sovrum för att få nattro. ”Det känns som vi fått ett nytt liv”, säger en hyresgäst sedan sexklubben flyttat.
Foto: Cecilia Landmark
En känd sexklubb på Hagagatan har fått stänga efter hyresgästernas protester.

En sexklubb på Hagagatan i Vasastan har sagts upp från källaren där den huserat i nästa 40 år. I lokalen har det genom åren varit bastuklubb, porrfilmsbiograf, sexklubb och swingerställe.  Hyresgästerna klagade, aktiviteterna skedde stundtals i trapphuset och det var högljutt både i huset och på gatan utanför.

Hyresgästerna klagade på oljud och spring, både till hyresvärden direkt och via Hyresgästföreningen. Förvaltaren sa sig vara medveten om problemen och lovade att göra vad han kunde. Men sedan gick tiden och hyresgästerna började nästan ge upp hoppet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men ett nytt mejl till förvaltaren tog skruv. Nu meddelade han att kontraktet med lokalhyresgästen var uppsagt – anledningen var att hyresvärden behövde ett grovsoprum.

”Sista tiden var näst intill outhärdlig”,  skriver en av hyresgästerna i huset i ett tack-mejl till handläggaren på Hyresgästföreningen, och fortsätter ”det känns som vi har fått ett nytt liv”.

Annons
Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.