HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sexklubb stängs efter protest

Norrmalm Det var stökigt i trappuppgången och på gatan. Hyresgäster fick byta sovrum för att få nattro. ”Det känns som vi fått ett nytt liv”, säger en hyresgäst sedan sexklubben flyttat.
Foto: Cecilia Landmark
En känd sexklubb på Hagagatan har fått stänga efter hyresgästernas protester.

En sexklubb på Hagagatan i Vasastan har sagts upp från källaren där den huserat i nästa 40 år. I lokalen har det genom åren varit bastuklubb, porrfilmsbiograf, sexklubb och swingerställe.  Hyresgästerna klagade, aktiviteterna skedde stundtals i trapphuset och det var högljutt både i huset och på gatan utanför.

Hyresgästerna klagade på oljud och spring, både till hyresvärden direkt och via Hyresgästföreningen. Förvaltaren sa sig vara medveten om problemen och lovade att göra vad han kunde. Men sedan gick tiden och hyresgästerna började nästan ge upp hoppet.

Läs ocksåGymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt”Ewa Henriksson bor i samma hus som ett av Fitness24Sevens största gym. Hon och grannarna störs av buller från gymmet. Nu tvistar gymkedjan och fastighetsägaren Ernst Rosén i rätten om vems felet är.

Men ett nytt mejl till förvaltaren tog skruv. Nu meddelade han att kontraktet med lokalhyresgästen var uppsagt – anledningen var att hyresvärden behövde ett grovsoprum.

”Sista tiden var näst intill outhärdlig”,  skriver en av hyresgästerna i huset i ett tack-mejl till handläggaren på Hyresgästföreningen, och fortsätter ”det känns som vi har fått ett nytt liv”.

Läs också Kastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningar Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.