Annons

Sexvåningshus åt seniorerna

Mariestad ​Mariehus bygger 44 nya lägenheter som är specialanpassade för seniorer. Om knappt ett år ska sexvåningshuset i Stadsparken stå färdigt.

​– Det här blir ett boende för de som kanske inte orkar bo kvar i sitt hus och som vill ha nära till allt, säger Lotta Linusson, kund- och marknadsansvarig på allmännyttiga Mariehus.

Lägenheterna är anpassade till seniorer, eller till hyresgäster med särskilda behov av handikappanpassat boende. Bland annat är badrummen större och det finns inga trösklar mellan rummen. Med det centrala läget vill man också att de boende ska få nära till handel och annan service.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtliga lägenheter är uthyrda och de blivande hyresgästerna kan redan nu se hur bygget i Stadsparken fortskrider. Byggherren PEAB arbetar just nu med våning fyra av sex och målet är att det ska vara klart för inflyttning den 1 februari nästa år.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Sparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronor Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.