HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sexvåningshus åt seniorerna

Mariestad ​Mariehus bygger 44 nya lägenheter som är specialanpassade för seniorer. Om knappt ett år ska sexvåningshuset i Stadsparken stå färdigt.

​– Det här blir ett boende för de som kanske inte orkar bo kvar i sitt hus och som vill ha nära till allt, säger Lotta Linusson, kund- och marknadsansvarig på allmännyttiga Mariehus.

Lägenheterna är anpassade till seniorer, eller till hyresgäster med särskilda behov av handikappanpassat boende. Bland annat är badrummen större och det finns inga trösklar mellan rummen. Med det centrala läget vill man också att de boende ska få nära till handel och annan service.

Läs ocksåForskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"bo med andra

Samtliga lägenheter är uthyrda och de blivande hyresgästerna kan redan nu se hur bygget i Stadsparken fortskrider. Byggherren PEAB arbetar just nu med våning fyra av sex och målet är att det ska vara klart för inflyttning den 1 februari nästa år.

Läs också Hyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.