Annons

Sigtunahem satsar på bostadsrätter

Sigtuna Sigtunahem fortsätter att satsa, inte bara på hyresrätter. Nu pågår förberedelserna för att bygga även bostadsrätter i kommunen.

I bolagets nya ägardirektiv står det att Sigtunahem ska verka för att kommunens invånare ska ha en blandning av boendeformer att välja emellan. Det vill säga en tredjedel hyresrätter, en tredjedel bostadsrätter och en tredjedel egnahem. Det har Sigtunahems vd Kicki Björklund tagit som incitament för att producera även bostadsrätter.

– Ska man bygga bostadsrätter i vår kommun utan att det blir för dyrt måste man ta fram ett koncept, det är det vi håller på att jobba med nu, säger Sigtunahems vd Kicki Björklund och fortsätter.
– Vi vill bygga yteffektivt, precis som vi bygger våra hyreshus, det kommer inte vara någon skillnad. Går det inte att sälja alla objekt, kan vi gå in och köpa bostadsrätten för att sedan hyra ut den genom Sigtunahem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Än så länge finns det inga styrelsebeslut men Kicki Björklund tror på idén och nämner ett av de planerade husen i Valsta centrum som tänkbart bostadsrättsprojekt.

Annons

Är det självklart att ett allmännyttigt bostadsföretag ska ägna sig åt bostadsrätter?
– Jag har inga problem med det, det är inte bra att alla hyresgäster bor i Märsta och att alla bostadsrätter ligger i Stockholm, säger Kicki Björklund.

Förutom bostadsrätter håller Sigtunahem på att färdigställa 96 nya hyresrätter i bostadsområdet Övre Ekilla, som man kan söka från och med 1 mars. Här kommer det att finnas många små lägenheter, bland annat 40 stycken ettor.

Annons
Läs ocksåSigtunahem släpper fokus på hyresrätt – bygger villor och bostadsrätter
Läs också Unika hyresradhus kan säljas - Sigtunahem vill ombilda 15 miljoner till nya lekplatser Sigtunahem höjer hyran med 2 procent Sigtunahem vill höja hyran 3,5 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.