Annons

Sigtunahem höjer hyran med 2 procent

Sigtuna Nöjda med att det gick så snabbt men inte med hyresnivån. Så kommenterar Sigtunahems fastighetschef att hyresförhandlingarna med hyresgästföreningen är klara. Hyran höjs med i snitt två procent från första januari 2019.

 

Bostadsbolaget hade krävt en höjning på 3,5 procent från första januari 2019. Därför är bolaget inte helt nöjda med höjningen på 1,22 – 2,5, i snitt 2 procent från första januari 2019. Höjningens storlek avgörs av lägenhetens bruksvärde.
– Nej, vi yrkade på 3,5 för att täcka våra kostnader, nu får vi skruva och försöka lösa det här ändå, säger Bertil Hallbäck, bolagets fastighetschef.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtidigt är han nöjd med att förhandlingarna är klara tidigt. Vilket innebär att de 4 700 hyresgästerna troligen slipper retroaktiva hyreshöjningar.
– Det är positivt att vi slipper hamna i Hyresmarknadskommittén och retroaktiva hyreshöjningar, säger han.

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm så är skälet till hyreshöjningen bolagets ökade driftskostnader, satsningar i utemiljöer och trygghetssatsningar.

Annons
Läs också Sigtunahem släpper fokus på hyresrätt – bygger villor och bostadsrätter Unika hyresradhus kan säljas - Sigtunahem vill ombilda De förhandlar grannarnas hyror Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.