HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sigtunahem höjer hyran med 2 procent

Sigtuna Nöjda med att det gick så snabbt men inte med hyresnivån. Så kommenterar Sigtunahems fastighetschef att hyresförhandlingarna med hyresgästföreningen är klara. Hyran höjs med i snitt två procent från första januari 2019.

 

Bostadsbolaget hade krävt en höjning på 3,5 procent från första januari 2019. Därför är bolaget inte helt nöjda med höjningen på 1,22 – 2,5, i snitt 2 procent från första januari 2019. Höjningens storlek avgörs av lägenhetens bruksvärde.
– Nej, vi yrkade på 3,5 för att täcka våra kostnader, nu får vi skruva och försöka lösa det här ändå, säger Bertil Hallbäck, bolagets fastighetschef.

Läs ocksåMimers hyror klara efter medling

Samtidigt är han nöjd med att förhandlingarna är klara tidigt. Vilket innebär att de 4 700 hyresgästerna troligen slipper retroaktiva hyreshöjningar.
– Det är positivt att vi slipper hamna i Hyresmarknadskommittén och retroaktiva hyreshöjningar, säger han.

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm så är skälet till hyreshöjningen bolagets ökade driftskostnader, satsningar i utemiljöer och trygghetssatsningar.

Läs också Medling på gång i Sölvesborg Hyrorna klara för drygt 9000 hyresgäster i Uddevalla Sista förhandlingen med kommunalt bostadsbolag i Skåne Hyresförhandlingarna med Huge har kraschat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.