HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sigtunahem höjer hyran med 2 procent

Sigtuna Nöjda med att det gick så snabbt men inte med hyresnivån. Så kommenterar Sigtunahems fastighetschef att hyresförhandlingarna med hyresgästföreningen är klara. Hyran höjs med i snitt två procent från första januari 2019.

 

Bostadsbolaget hade krävt en höjning på 3,5 procent från första januari 2019. Därför är bolaget inte helt nöjda med höjningen på 1,22 – 2,5, i snitt 2 procent från första januari 2019. Höjningens storlek avgörs av lägenhetens bruksvärde.
– Nej, vi yrkade på 3,5 för att täcka våra kostnader, nu får vi skruva och försöka lösa det här ändå, säger Bertil Hallbäck, bolagets fastighetschef.

Annons
Läs ocksåSigtunahem släpper fokus på hyresrätt – bygger villor och bostadsrätter

Samtidigt är han nöjd med att förhandlingarna är klara tidigt. Vilket innebär att de 4 700 hyresgästerna troligen slipper retroaktiva hyreshöjningar.
– Det är positivt att vi slipper hamna i Hyresmarknadskommittén och retroaktiva hyreshöjningar, säger han.

Enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Stockholm så är skälet till hyreshöjningen bolagets ökade driftskostnader, satsningar i utemiljöer och trygghetssatsningar.

Annons
Läs också Unika hyresradhus kan säljas - Sigtunahem vill ombilda De förhandlar grannarnas hyror Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.