HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sill och grannsämja på Ekön

Motala Sill, färskpotatis och inte minst gemenskap drog fullt hus när lokala hyresgästföreningen på Ekön i Motala ordnade sommarfest.

Det har blivit en årlig tradition, sillbordet som några av de engagerade hyresgästerna i bostadsområdet dukar upp i slutet av juni. Det lockar till sig gäster inte bara från Ekön utan även från andra delar av Motala.

— Vi är 50 personer i dag, berättar Kerstin Persson Thim, hyresgäst som är med och arrangerar.

Läs ocksåRökstopp hos hyresvärd i Motala

Kalaset hålls i Hyresgästföreningens källarlokal på Styvingevägen och det finns begränsningar för hur många som får vistas där, så därför var det först till kvarn som gällde för att få plats.

Sommarfesten är så populär att det är först till kvarn som gäller för att få plats.

— Tydligen har det gått något rykte om att det här bara är för dem som brukar komma hit och spela bingo, men så är det inte. Alla som bor hos Platen är välkomna, säger Kerstin Persson Thim.

Detta eftersom den kommunala hyresvärden bidrar ekonomiskt till verksamheten.

Läs ocksåSolen ska driva tvättstugor i Gamla stan

Förutom sill och potatis, och jordgubbar till kaffet, så bjuds det på musikunderhållning med Lennart Lundström från Borensberg.

— Det blir lite Sven-Ingvars, Elvis och så kanske lite Wiehe, avslöjar han.

Vid borden pratas det om allt från parkeringsproblem till gräsklippning och sopsortering.

Läs ocksåSidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen

— De som fixar med det här ska ha en stor eloge, tycker Britt Löfgren-Johansson.

Hon och maken Rolf Johansson bodde tidigare på Ekön men har flyttat till Gamla stan.

— Det spelar ingen roll. Det är så trevligt här, så vi kommer fortfarande hit på olika aktiviteter, säger Britt Löfgren-Johansson.

Britt Löfgren-Johansson och maken Rolf Johansson har flyttat från Ekön men kommer regelbundet tillbaka för att träffa sina före detta grannar.

Hon tycker att sommarfesten och de många andra aktiviteter som den lokala hyresgästföreningen fixar i området fyller en viktig funktion.

— Det är bra för grannsämjan. På det här sättet lär man känna sina grannar och det är positivt för hela området.

Medelåldern är förhållandevis hög bland deltagarna vid sillbordet, men nästa vecka hålls aktiviteter där de yngre hyresgästerna är främsta målgrupp då det är dags för Sommarklubben för barn och ungdomar på Ekön.

Läs också Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Hyresvärd i Motala gör satsning på integration

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.