HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Simon Safari sitter säkert

Stockholm Simon Safari och Terje Gunnarson är båda nominerade till ordförandeposten i Hyresgästföreningen region Stockholm. Men Terje Gunnarson är inte intresserad av en come back som ordförande.
Simon Safari och Terje Gunnarson är båda nominerade till ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm.
Foto: Cecilia Landmark, Janne Hellbom
Simon Safari och Terje Gunnarson är båda nominerade till ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm.

Ryktena har florerat inför det stundande valet av ordförandeposten i Hyresgästförenningen region Stockholm. Såväl Eva Dazleys namn som Greger Björkegren har det snackats om. Men när valberedningen presenterar sitt förslag står det klart att de föreslår att nuvarande ordföranden, Simon Safari, väljs om av Hyresgästföreningens fullmäktige den 29 april.

Han tackade ja till att fortsätta ytterligare en mandatperiod när valberedningen frågade.
– Självklart! Det jag har påbörjat vill jag avsluta. Vi ska fortsätta med Framtidsprogrammet, Agenda 2020 och att påverka bostadspolitiskt, säger han.

Läs också"Folkrörelsen behöver agitatorer"

En viktig uppgift är att lyfta bostadsfrågan på den politiska dagordningen. Simon Safari har träffat politiker i nästan alla regionens kommuner.
– Under min turné har jag sett att bostadspolitiken behöver lyftas upp på agendan. Jag ser redan att det kommer att ge effekter. Det är val nästa år.

Annons

Också inom organisationen finns en hel del arbete kvar att göra.
– Vi ska fortsätta jobba med att förändra kulturen i Hyresgästföreningen, ända ut i de lokala föreningarna i bostadsområdet. Vi behöver förnyas och breddas, få in all den mångfald som finns i samhället. Den glädje som fanns förr ska jag kämpa för att få tillbaka, säger Simon Safari.

Den ende övrige nominerade till ordförandeposten är den före detta ordföranden Terje Gunnarson.

Läs också"Invandrare stängs ute"

– Jag är inte helt säker på vem som nominerat mig men jag tror det var en taktisk nominering, om någon skulle kandidera mot Simon så skulle jag gå upp och plädera för honom på fullmäktige, säger han.

Annons

Han säger att han aldrig varit intresserad av att ta upp kampen med Simon Safari, som han tycker är en fantastisk regionordförande.
– Han har mitt 100-procentiga stöd och lite till. Om jag är en enda konkurrenten till Simon Safari så sitter han bergsäkert på ordförandeposten. Jag kommer aldrig någonsin att kandidera mot Simon, säger han.

Läs också Efter maktstrid: Annika Billström sitter kvar som regionchef Här är nya förbundsstyrelsen Nya ordföranden: Jag känner mig som Barack Obama

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.