Annons

Efter maktstrid: Annika Billström sitter kvar som regionchef

Stockholm Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen, kräver Annika Billströms avgång. Men Jan Johnsson, förbundschef på Hyresgästföreningen backar upp Annika Billström som sitter kvar.

I helgen mejlade Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, ett brev till regionens förtroendevalda där han uttalade missnöje med Annika Billström, regionchef för Hyresgästföreningen region Stockholm och krävde att hon slutade omgående. I brevet hävdar han att Annika Billström inte sköter de arbetsuppgifter som regionstyrelsen gett henne, ett exempel gäller stöd till hyresgäster vid upprustningar.

Men Jan Johnsson, förbundschef Hyresgästföreningens riksförbund, som är den som anställer och sparkar regionchefen, meddelar att han inte kommer att avskeda Annika Billström.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag har nyckeltal och experter för att utvärdera hur arbetet går i regionerna och jag tycker att det har blivit bättre i Stockholmsregionen de senaste åren, vi ser en positiv förändring och jag har fortsatt förtroende för Annika Billström, säger han.

 I ett försök att lösa krisen inom Hyresgästföreningen region Stockholm tänker han och Marie Linder, Hyresgästföreningens förbundsordförande, föreslå att Hyresgästföreningens förbundsstyrelse gör en utvärdering av region Stockholms arbete.

– Vi är inte klara med förslaget än, men vi vill se en genomgång av verksamheten och om det är en positiv utvecklingen i regionen. Jag tycker att det är en positiv utveckling men det är bra om det görs en oberoende granskning av verksamheten i Stockholm, säger han.

Annons
Läs ocksåSimon Safari om stadens budget: "De vill utradera allmännyttan"

 Han lyfte fram att synen på hur Hyresgästföreningen sköter sitt arbete och om skiljer sig mycket åt mellan tjänstemän och förtroendevalda.

– Det är som två boxare som står i varsin ringhörna och slåss och inte närmar sig varandra. Det viktigaste nu är att vi får en samsyn över hur det ser ut och vad som ska göras framåt.

 Simon Safari kommenterar beskedet från förbundschefen så här:

Läs också800 hyresgäster slipper hyreshöjningar på fem miljoner

– Annika Billström har förbrukat mitt och regionstyrelsens förtroende, men om förbundet väljer att gå en annan väg är deras sak. Vi har inte lyxen att göra en analys till, jag tycker inte medlemmarna ska vänta längre på att få hjälp, säger han.

Annons

Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningens riksförbund, säger att hon tar Simon Safaris kritik på allvar. Men att det viktigaste nu är att blicka framåt och fundera på hur arbetet inom Hyresgästföreningen region Stockholm kan förbättras.

– Det är en olycklig situation, men nu måste vi lösa det här, säger hon.

Hem & Hyra har sökt Annika Billström för en kommentar till händelsen, men hon mejlar att hon inte vill ge någon kommentar.

Läs också 95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning Kritik mot allmännyttans hyreskrav: ”orimliga” Botkyrkabyggen: utsatta områden ska bort från lista 2025

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.