Annons

Sjung dig före i bostadskön!

Gävle Som en del i sitt 100-årsfirande bjuder Gavlegårdarna in alla mellan 16 och 24 år att tävla med en egen låt filmad i ett kök. Priset till de medverkande i den bästa filmen är 1 000 köpoäng, vilket motsvarar nästan tre år i Gavlegårdarnas bostadskö.
Gavlegårdarnas tävling där första pris är 1 000 köpoäng.

HemmaTalang kallar Gavlegårdarna tävlingen där som flest fyra personer ska framföra en egen låt. Musiken ska spelas på köksredskap och filmas i ett kök.

De som medverkar i filmen ska redan stå i Gavlegårdarnas bostadskö och vinsten möjliggör ett stort hopp framåt i kön förbi många mindre begåvade unga sångare och musiker. De 1 000 vinstpoängen motsvarar två år och nio månaders köande då en dag motsvarar en poäng i kön.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Bostadsmarknaden är tuff nu och det är betydligt svårare att få sin första egna bostad om man nyss ställt sig i kön och inte hunnit samla så många poäng. Det vill vi hjälpa någon eller några med!” skriver det kommunala bostadsbolaget till sina hyresgäster i ett utskick, på sin hemsida och på Facebook.

Annons

På Facebooksidan finns en del kommentarer varav flera är negativa.

”Är detta ett skämt!? Det är inte alla ungdomar som varken vill eller kan fixa det. Ska inte alla ha samma möjlighet till kösystem? Jag trodde kösystem skulle vara lika för alla, men tydligen inte. Som vanligt är det dom som kan sticka ut i mängden som belönas, nä skam säger jag.” är en kommentar.

Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

”Jättekul initiativ och jag hoppas att vi får höra och se många duktiga talanger. Men priset? Kan det vara på allvar? En gratis månadshyra i pris kanske, eller någon annan förmån som kan locka många att delta – men att sjunga sig förbi andra i kön låter…. märkligt?” är en annan kommentar.

Annons

Här svarar Gavlegårdarnas kommunikatör Hans Hillbom på Hem & Hyras frågor runt tävlingen.

Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.