Annons

Sjung dig före i bostadskön!

Gävle Som en del i sitt 100-årsfirande bjuder Gavlegårdarna in alla mellan 16 och 24 år att tävla med en egen låt filmad i ett kök. Priset till de medverkande i den bästa filmen är 1 000 köpoäng, vilket motsvarar nästan tre år i Gavlegårdarnas bostadskö.
Gavlegårdarnas tävling där första pris är 1 000 köpoäng.

HemmaTalang kallar Gavlegårdarna tävlingen där som flest fyra personer ska framföra en egen låt. Musiken ska spelas på köksredskap och filmas i ett kök.

De som medverkar i filmen ska redan stå i Gavlegårdarnas bostadskö och vinsten möjliggör ett stort hopp framåt i kön förbi många mindre begåvade unga sångare och musiker. De 1 000 vinstpoängen motsvarar två år och nio månaders köande då en dag motsvarar en poäng i kön.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Bostadsmarknaden är tuff nu och det är betydligt svårare att få sin första egna bostad om man nyss ställt sig i kön och inte hunnit samla så många poäng. Det vill vi hjälpa någon eller några med!” skriver det kommunala bostadsbolaget till sina hyresgäster i ett utskick, på sin hemsida och på Facebook.

Annons

På Facebooksidan finns en del kommentarer varav flera är negativa.

”Är detta ett skämt!? Det är inte alla ungdomar som varken vill eller kan fixa det. Ska inte alla ha samma möjlighet till kösystem? Jag trodde kösystem skulle vara lika för alla, men tydligen inte. Som vanligt är det dom som kan sticka ut i mängden som belönas, nä skam säger jag.” är en kommentar.

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

”Jättekul initiativ och jag hoppas att vi får höra och se många duktiga talanger. Men priset? Kan det vara på allvar? En gratis månadshyra i pris kanske, eller någon annan förmån som kan locka många att delta – men att sjunga sig förbi andra i kön låter…. märkligt?” är en annan kommentar.

Annons

Här svarar Gavlegårdarnas kommunikatör Hans Hillbom på Hem & Hyras frågor runt tävlingen.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.