Annons

Skebo kräver att få höja hyrorna med 2,9 procent

Skellefteå Allmännyttan i Skellefteå, Skebo, har lagt sitt bud inför förhandlingar om årets hyra. Budet ligger på 2,9 procent. Nu stundar förhandlingar med Hyresgästföreningen.

​Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation har hunnit träffas en gång sedan budet kom. Ordförande Leif Hedvall vill inte säga om han tycker att budet på 2,9 procents hyreshöjning från och med första april är relevant.

Annons
 
– Nej, vi har begärt in mer uppgifter från Skebo. Vi vill gärna att de kompletterar en del siffror innan vi tar ställning till budet, säger Leif Hedvall.
 
I ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen skriver föreningen att Skebo motiverar sitt krav på hyreshöjning med att bolaget har ökade driftskostnader och att räntorna förväntas stiga under året.
 
Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation träffas på onsdag igen. Förhandlingarna med Skebo påbörjas första veckan i mars.
 
Skebo har cirka 6 800 lägenheter inom Skellefteå kommun och är därmed den tredje största allmännyttan i Sveriges fyra nordligaste län. Den genomsnittliga hyreshöjningen 2010 för boende i allmännyttorna i dessa fyra län ligger på 1,22 procent.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.