HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skötte lägenheten för dåligt – tvingas flytta

Halmstad Enligt hyresvärden klagade grannarna i Halmstad på dålig luft från sopor och värden menade att det var fara för brand och skadedjur. Hyresgästen tvingas flytta.
Foto: Hyresnämnden
Trots uppmaningar har hyresgästen inte städat bort sopor och flyttat brandfarligt material, enligt hyresvärden. Bilderna visades för hyresnämnden.

Hyresgästen betalade inte hyran i tid och vanvårdade sin lägenhet, menade hyresvärden och uppmanade till städning och flytt av brandfarligt material. Men ingenting hände och hyresgästen sades upp.

Då mannen inte flyttade frivilligt drev hyresvärden saken till Hyresnämnden i Göteborg som nu ger hyresvärden rätt. Hyresgästen måste flytta och gör han inte det så kan han avhysas och får dessutom betala för det.

Annons
Läs ocksåBetalade för mycket i andrahand – får tillbaka 10 000 kronor

Hyresgästen har inte yttrat sig i frågan och kom inte till hyresnämndens sammanträde.

Annons
Läs också Kattägare anklagas för vanvård av lägenhet - golvet var täckt av bajs Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.