Annons

Skötte lägenheten för dåligt – tvingas flytta

Halmstad Enligt hyresvärden klagade grannarna i Halmstad på dålig luft från sopor och värden menade att det var fara för brand och skadedjur. Hyresgästen tvingas flytta.
Foto: Hyresnämnden
Trots uppmaningar har hyresgästen inte städat bort sopor och flyttat brandfarligt material, enligt hyresvärden. Bilderna visades för hyresnämnden.

Hyresgästen betalade inte hyran i tid och vanvårdade sin lägenhet, menade hyresvärden och uppmanade till städning och flytt av brandfarligt material. Men ingenting hände och hyresgästen sades upp.

Då mannen inte flyttade frivilligt drev hyresvärden saken till Hyresnämnden i Göteborg som nu ger hyresvärden rätt. Hyresgästen måste flytta och gör han inte det så kan han avhysas och får dessutom betala för det.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen har inte yttrat sig i frågan och kom inte till hyresnämndens sammanträde.

Annons
Läs också Betalade för mycket i andrahand – får tillbaka 10 000 kronor Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.