Annons

Betalade för mycket i andrahand – får tillbaka 10 000 kronor

Halmstad Lägenheten i Halmstad var jättefin tyckte kvinnan som flyttade in. Men när hon flyttade ut var hon inte lika glad. Hon kände sig lurad och ville ha tillbaka pengar.
Foto: Petra Martinsson
Återbetalningen av hyran ska swishas till den förre hyresgästen.

Kvinnan vände sig till Hyresnämnden i Göteborg. Efter 17 månader hade hon insett att hon betalade cirka 1 400 kronor mer i andrahand än hyresgästerna som hyrde i första hand. Hon tyckte att ett femprocentigt påslag var skäligt, nu handlade det om runt 30 procent.

Paret som hyrde ut skrev i ett yttrande att de inte höll med om att de tog ut för mycket i hyra och radade upp argumenten. Bland annat menade de att kvinnan hade godkänt hyran och dessutom hade de kunnat få ut ännu mer. De hade fått andra erbjudanden om högre betalning och till och med erbjudanden om kontanta pengar för ett andrahandskontrakt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan hade vidare förstört saker i lägenheten och där fanns fler möbler än vad hon sa. Lägenheten har en lägre hyra än andra likvärdiga och kvinnan hade sagt att hon tyckte att lägenheten var värd hyran hon betalade

Annons

De trodde inte heller att detta egentligen var hennes process, utan att påtryckningarna kom från kvinnans mamma.

När saken var uppe i hyresnämnden hölls en förlikning. I den kom parterna överens om att kvinnan ska få tillbaka 10 000 kronor. Från början ville kvinnan ha 13 500 kronor tillbaka.

Annons
Läs också28 hyresgäster i Halmstad nekar renovering

 

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.