Annons

Skövdebostäder vill ha linbana och 3 000 nya lägenheter

Skövde Befolkningen ökar och bostadskön växer. Nu vill Skövdebostäder ta krafttag. De närmaste 15 åren planerar bolaget att bygga 3 000 lägenheter.

Skövdebostäders bostadskö har vuxit från 5 000 sökande till 23 000 sökande på åtta år. Prognoserna visar att Skövdes befolkning kommer att fortsätta att växa och så också trycket på lägenheter. Nu presenterar Skövdebostäder en affärsplan där man pekar ut 50 platser i staden som skulle vara möjliga att bygga på. Men allt ska inte bebyggas av Skövdebostäder. Totalt vill bolaget bygga 3 000 lägenheter fram till år 2030.

– En del mark måste upplåtas till nya förskolor, skolor och annan infrastruktur som är nödvändigt för en växande stad. Det är också viktigt att få till en blandad bebyggelse med olika upplåtelseformer, säger vd, Dan Sandén i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I sina visioner för staden presenterade Skövdebostäder även andra högtflygande idéer. Bland annat föreslår bolaget en linbana mellan Resecentrum och Billingehus, med ett stopp på vägen vid Skövde Arena.

Annons

”En linbana som alternativ till kollektivtrafik är energieffektiv och ger möjlighet till extremt hög turtäthet för snabb och smidig förflyttning från Resecentrum till bad, kongresshallar, hotell och friluftsliv. Den kan också bli en turistattraktion.” skriver bolaget i sin affärsplan och uppmuntrar till att tänka utanför boxen.

Skövdebostäder tänker i första hand skapa lägenheter där de efterfrågas, nära centrum. Men en linbana, menar bolaget, skulle kunna göra även Billingesluttningen central.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

700 av de nya lägenheterna ska Skövdebostäder ha på plats till 2019.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.