HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

70-åring i Borås skyller sena hyror på bedrägeri – Blir uppsagd

Borås Under lång tid var den 70-årige Boråsaren sen med hyran. Nu säger hyresvärden Willhem upp kontraktet. Själv skyller mannen på att han utsatts för bedrägeri.
Foto: Anna-Karin Löwendahl
Hyresnämnden gick på Willhems linje och ger bolaget rätt att säga upp den 70-årige Boråsarens hyreskontrakt.

I över 15 år har mannen, som är i 70-årsåldern, hyrt en lägenhet av fastighetsbolaget Willhem i Borås. Efter att han, under lång tid, varit sen med sina hyresinbetalningar sade värden upp kontraktet.

Det var i juli förra året. Men mannen lovade bättring och Willhem gick med på att ge honom en sista chans. Ett korttidskontrakt på 12 månader upprättades. Om mannen betalade hyran i tid skulle kontraktet förlängas. Annars var det uppsägning som gällde.

Läs ocksåKastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningarFyrverkerier samt vattenballonger.

Men redan under hösten blev det problem. Hyrorna för november, december och januari kom in flera veckor för sent. Följden blev uppsägning, som mannen bestred. Ärendet hamnade i Hyresnämnden i Göteborg.

Till nämnden skrev mannen först att orsaken till de sena inbetalningarna var att han utsatts för bedrägeri. Lite senare tycks han dock ha kommit på grön kvist. För i ett nytt mejl till nämnden skriver mannen att han fått ett nytt jobb och att han nu tjänade så bra att han inte bara ville bo kvar utan även ville att Willhem skulle totalrenovera hans lägenhet. Hans nya inkomst skulle inte bara göra det möjligt för honom att betala en högre hyra. Han skulle nu även ha råd att ”…köpa lite nya möbler samt även en bil”.

Willhem står dock kvar vid sin uppsägning och får stöd av Hyresnämnden i Göteborg i sitt beslut. Senast den första juli måste mannen flytta ut.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.
Läs också Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Missade att betala en månadshyra i somras – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.