Annons

70-åring i Borås skyller sena hyror på bedrägeri – Blir uppsagd

Borås Under lång tid var den 70-årige Boråsaren sen med hyran. Nu säger hyresvärden Willhem upp kontraktet. Själv skyller mannen på att han utsatts för bedrägeri.
Foto: Anna-Karin Löwendahl
Hyresnämnden gick på Willhems linje och ger bolaget rätt att säga upp den 70-årige Boråsarens hyreskontrakt.

I över 15 år har mannen, som är i 70-årsåldern, hyrt en lägenhet av fastighetsbolaget Willhem i Borås. Efter att han, under lång tid, varit sen med sina hyresinbetalningar sade värden upp kontraktet.

Det var i juli förra året. Men mannen lovade bättring och Willhem gick med på att ge honom en sista chans. Ett korttidskontrakt på 12 månader upprättades. Om mannen betalade hyran i tid skulle kontraktet förlängas. Annars var det uppsägning som gällde.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men redan under hösten blev det problem. Hyrorna för november, december och januari kom in flera veckor för sent. Följden blev uppsägning, som mannen bestred. Ärendet hamnade i Hyresnämnden i Göteborg.

Annons

Till nämnden skrev mannen först att orsaken till de sena inbetalningarna var att han utsatts för bedrägeri. Lite senare tycks han dock ha kommit på grön kvist. För i ett nytt mejl till nämnden skriver mannen att han fått ett nytt jobb och att han nu tjänade så bra att han inte bara ville bo kvar utan även ville att Willhem skulle totalrenovera hans lägenhet. Hans nya inkomst skulle inte bara göra det möjligt för honom att betala en högre hyra. Han skulle nu även ha råd att ”…köpa lite nya möbler samt även en bil”.

Willhem står dock kvar vid sin uppsägning och får stöd av Hyresnämnden i Göteborg i sitt beslut. Senast den första juli måste mannen flytta ut.

Annons
Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.
Läs också Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.