Annons

Slogs ner med stekpanna i bråk om hyreskontrakt

Malmö De två vännerna i Malmö delade lägenhet men kom inte överens. Konflikten om kontraktet slutade med ett våldsamt bråk och ett åtal för grov misshandel.

När polisen kom till lägenheten i början av december i fjor hittade de blodfläckar på golvet och spår av tumult. De fann även en handskriven lapp, en hemmagjord uppsägning av halva lägenheten: “härmed säger jag upp min del i avtalet”.

Mannen och kvinnan var tidigare vänner och delade hyreslägenheten, enligt förundersökningen. I början fungerade allt bra men med tiden uppstod konflikter runt bostaden och ekonomin. Nu åtalas kvinnans pojkvän för att ha slagit mannen i huvudet med en stekpanna i ett våldsamt bråk om hyreskontraktet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Några dagar innan polisingripandet hade mannen lämnat bostaden och han var nu tillbaka för att hämta flyttlådor med kvarlämnade prylar. I polisförhör har han berättat att han ställdes inför ett ultimatum från kvinnans pojkvän när han kom till platsen – skriv under den handskrivna uppsägningen eller få stryk. Men han ville vänta för att få tid att prata med fastighetsägaren och sade nej. Då utbröt ett slagsmål och enligt åtalet slog pojkvännen honom i huvudet med en stekpanna eller kastrull.

Åklagaren menar att det som skedde under kontraktsbråket var särskilt hänsynslöst eftersom det användes ett tillhygge i metall. Den misshandlade mannen fick sårskador och svullnader efter attacken. Pojkvännen nekar till brott men åtalas nu för grov misshandel.

Annons
Läs också Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.