HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Slogs ner med stekpanna i bråk om hyreskontrakt

Malmö De två vännerna i Malmö delade lägenhet men kom inte överens. Konflikten om kontraktet slutade med ett våldsamt bråk och ett åtal för grov misshandel.

När polisen kom till lägenheten i början av december i fjor hittade de blodfläckar på golvet och spår av tumult. De fann även en handskriven lapp, en hemmagjord uppsägning av halva lägenheten: “härmed säger jag upp min del i avtalet”.

Mannen och kvinnan var tidigare vänner och delade hyreslägenheten, enligt förundersökningen. I början fungerade allt bra men med tiden uppstod konflikter runt bostaden och ekonomin. Nu åtalas kvinnans pojkvän för att ha slagit mannen i huvudet med en stekpanna i ett våldsamt bråk om hyreskontraktet.

Annons
Läs ocksåAnonyma tipsare slog larm - Skånepolis döms för lägenhetsfuskPolis döms för bostadsfusk

Några dagar innan polisingripandet hade mannen lämnat bostaden och han var nu tillbaka för att hämta flyttlådor med kvarlämnade prylar. I polisförhör har han berättat att han ställdes inför ett ultimatum från kvinnans pojkvän när han kom till platsen – skriv under den handskrivna uppsägningen eller få stryk. Men han ville vänta för att få tid att prata med fastighetsägaren och sade nej. Då utbröt ett slagsmål och enligt åtalet slog pojkvännen honom i huvudet med en stekpanna eller kastrull.

Åklagaren menar att det som skedde under kontraktsbråket var särskilt hänsynslöst eftersom det användes ett tillhygge i metall. Den misshandlade mannen fick sårskador och svullnader efter attacken. Pojkvännen nekar till brott men åtalas nu för grov misshandel.

Annons
Läs också Blåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Hemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.